In dit artikel deel ik een DIY voor in het interieur : een plantje op een berkenschijf. Hierbij versieren we het potje en de schijf. Stap voor stap leg ik uit hoe je dit maakt en wat je er voor nodig hebt. 

Benodigdheden

  • [checklist-box title=”” extraTitle=”” extraUrl=””]

    [/checklist-box]

berkenschijf

Hoe maak je het? 

Je kiest een quote die je mooi vindt. Op een papiertje schrijf je hoe je de quote op je plankje wilt, knipt het uit en kijkt op het plankje of het past. Wanneer dit het geval is, kun je met watervaste stift de quote erop schrijven. Het is soms wel lastig om te schrijven, omdat de berkenschijven niet helemaal egaal zijn. De tekst wordt mooier wanneer je er nog een keer over heen gaat.

Als de quote staat, of ervoor, kan je met de home deco het potje wit (of in welke gewenste kleur) verven. Wij hebben hier een vrij brede kwast voor gebruikt.  Het mooiste hierbij is als je hem, als het potje droog is, nog een laag geeft. Ook aan de binnenkant een stukje verven geeft een mooi effect. 

Het potje kit je met montage kit vast op het plankje, op de door jou gewenste plek. In het potje zit vaak een gat, deze kan je met een stuk van een boterhamzakje afdekken. Nu is het project bijna af, nu alleen het plantje er nog in. Haal deze uit het plastic potje en stop die in het potje op je schijf. Daarmee is het klaar. 

Heb jij nog leuke DIY tips?

Mocht je deze maken dan zou ik het leuk 
vinden als je een foto met me deelt! 

4 gedachten over “Wonen | DIY | Plantje op berkenschijf”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *