hulpmiddelen
Aanpassingen in huis zijn soms noodzakelijk bij een beperking. Echter hoeven deze niet groot of enorm duur te zijn. Door de jaren heen ben ik er een aantal tegengekomen, die wat mij betreft niet kunnen ontbreken.

Hulpmiddelen in huis hoeven helemaal niet moeilijk aan te schaffen te zijn. Zelf heb ik er een aantal die ik graag met je deel. En ze zijn heel makkelijk te krijgen. De rolstoel kreeg ik via de WMO, maar deze dingen schafte ik zelf aan. 

Douchekruk

Zeker in de periode dat ik nog in een rolstoel zat was dit een grote uitkomst. Douchen vind ik heel fijn en ontspannen, dus was het belangrijk dat dat niet teveel energie zou kosten.

Nog steeds gebruik ik de douchekruk af en toe, omdat het makkelijk is en wat comfort biedt. Eenvoudiger kun je bepaalde delen van je rug in de waterstraal krijgen, zonder risico voorover te vallen. Bovendien zijn ze niet zwaar, waardoor je ze makkelijk kunt verplaatsen.

Af en toe zijn deze ook bij de Action te verkrijgen.

Jarkey

De Jarkey noem ik zelf een plopper. Je zet hem onder de rand van een potje en met een hefboom beweging ‘plopt’ deze open. Het kost je heel weinig energie.

Zelf struggle ik heel erg met potjes die vacuüm verpakt zijn. Die van HAK hebben al een handige draaidop, maar de huismerk groenten niet. Toch gaat daar mijn voorkeur naar uit, omdat er een aanzienlijk prijsverschil is. Hierover heb ik Jumbo al eens bericht gedaan, maar die mogen natuurlijk niet zomaar het idee van HAK jatten.

Pottenopener

Dit is niet hetzelfde als de Jarkey. Deze pottenopener kan voor veel meer potten gepruikt worden. Ook hierbij wordt het makkelijker gemaakt grip op de dop of het deksel te krijgen.

Door de verschillende maten, kun je het voor bijna alle potten, maar ook voor flessen gebruiken. Colaflessen hebben bijvoorbeeld zo’n verschrikkelijke dop. Of flessen van schoonmaakmiddel, ook nog eens met kinderslot. De hel als je amper kracht in je handen hebt of wanneer de draai beweging van je polsen pijnlijk is. Echt een uitkomst dus!

Dit product is elk jaar ook eenmalig bij de Lidl te koop. Evenals andere hulpmiddelen.

Cankey

Dit vind ik dus ook een geniaal systeem, de Cankey. Je kent ze wel, die blikjes met zo’n lipje. Of ze knappen af of je moet behoorlijk wat kracht zetten om deze te openen. Nu dus niet meer. Met de Cankey heb ik nog nooit gehad dat het lipje afknapte. Wederom door het hefboom principe gaat het blikje gemakkelijk open. Ideaal! Je hebt dus helemaal geen kracht meer nodig, want het rolt zo over het blikje heen.

Jammer genoeg is dit dus niet geschikt voor blikjes zonder lipje.

Welk hulpmiddel gebruik jij?

*Deze blogpost bevat affiliatie links. Bij een aankoop via mijn linkje ontvang ik een kleine commissie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.