5 voordelen van planten in huis
Voor in mijn nieuwe huis wilde ik meer groen. Ik ben geen held met planten, maar vind het wel een mooie sfeer toevoeging in mijn huis. 

Voor in de woonkamer ging ik voor onder andere een eyecatcher: de bananenplant. Dit is een grote plant, die ik een mooi plekje naast mijn boekenkast heb gegeven. Ik vond het mooi om één grote plant toe te voegen aan mijn interieur. Ik shopte bij Het beste van de kweker. Daarnaast zijn er 5 voordelen van planten in huis. 

Onderhoud van de bananenplant

Een bananenplant is niet het makkelijkste qua onderhoud. Je zou je kunnen afvragen of het dan handig is om deze plant te kiezen. Toch wilde ik de uitdaging aangaan, want wie wil nou niet z’n eigen bananen in huis?! Dit duurt alleen wel drie jaar.

Een bananenplant doet het niet goed, als het kouder dan 12 graden wordt. Dit komt wel goed, want ik heb het ook graag aangenaam warm. De bladeren zijn kwetsbaar en hij moet licht, maar niet direct in de zon, staan. Het beste groeit de plant, wanneer de grond altijd vochtig is.

Bananenplant
Komt natuurlijk nog een mooie pot/mand om!

5 voordelen van planten in huis

 • Betere kwaliteit van de lucht die je inademt

  Uit de lucht die we inademen halen we zuurstof, maar stoten kooldioxide uit. Planten doen dit andersom. Daardoor komt er meer zuurstof in de lucht, waardoor je ademhaling efficiënter wordt.

  Voor op de slaapkamer kun je het beste kiezen voor een orchidee, Gerbera’s of een vetplant, andere planten halen ‘s nachts zuurstof uit de lucht. Bovendien verhoogt het de luchtvochtigheid.

  Door het reinigen van de lucht, heb je 30% minder kans op het krijgen van een verkoudheid of verstopte neus.

 • Planten maken je slimmer

  Studeren kun je het best in de buurt van planten doen. Die zorgen voor een betere concentratie, een beter geheugen en productiviteit. Je geheugen kan tot wel 20% verbeteren! Hiervoor kun je bijvoorbeeld een Citroenmelisse of Rozemarijn kiezen.

“Als je de mogelijkheid hebt, leg dan een tuin of tuintje aan. Tuinieren is een bezigheid waarmee je calorieën verbrandt, die je zintuigen stimuleert terwijl je in de grond werkt en die je creativiteit activeert.”
 • Goed voor je mentale gezondheid

  Uit studies blijkt dat planten angst en stress verminderen. Je gaat je positiever voelen en het maakt je hoofd leeg.

  Planten stralen rust uit, waardoor mensen in een groene ruimte meer ontspannen. Dit verlaagt dan weer de bloeddruk. Door het verzorgen van planten, krijg je een gevoel van voldoening. Daarnaast leidt het af van dagelijkse beslommeringen. Hierdoor zou de kans op depressie en eenzaamheid afnemen.

 • Zorgen voor een snellere genezing

  Een goede reden dus om voor een zieke een bloemetje mee te nemen. 😉 Het is zo mogelijk nog effectiever dan voor gezonde mensen. Wanneer je vanaf kleins af aan al planten om je heen hebt, verlaagt de kans op allergieën. Het sap van de Aloë Vera kun je gebruiken op brandwonden, goudsbloemen bij geïnfecteerde wonden en kamille kalmeert de maag.

 • Verbeteren je akoestiek

  Planten kunnen achtergrondgeluiden dempen. Hierdoor verhoogt de sfeer en betere akoestiek. Bijvoorbeeld in een kantoor of studeerkamer kan dit fijn zin.

Wil jij nou ook een mooie plant in huis?
Met de kortingscode JOYCE10, krijg je tot en met 11 maart 10% korting
op je aankopen bij Het beste van de kweker.

Lees ook: Dracaena in huis of over De Ravello Orchidee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.