dit is wat ik leerde van mijn werk in de bieb
Inmiddels werk ik bijna een jaar in de bibliotheek als vrijwilliger. Ik kan wel zeggen dat het een heel leerzaam jaar is geweest. Naast de taken die bij het werk horen, ben ik ook persoonlijk heel erg gegroeid.

Het is natuurlijk super leuk om te merken dat je taken je makkelijker afgaan. Dat motiveert en maakt het ook aantrekkelijk om dingen bij te leren. Toch besefte ik me ineens dat ik zelf in dit jaar ook veranderd ben. Dit is wat ik leerde van mijn werk in de bieb.

 • Socialer/assertiever geworden

  Een van de meest opvallende veranderingen is dat ik voor mijn gevoel socialer en assertiever ben geworden. Het is de bedoeling dat je klantencontact hebt, maar ook heb je te maken met je collega’s.

  Daarnaast is er ook een collega die nog niet zo makkelijk Nederlands praat, maar ook met haar gaat het contact vanzelf. Super leuk om te merken! En je moet natuurlijk geduld hebben. Dit is niet altijd even makkelijk, maar ik denk dat ik dat best goed kan verbergen. Ik vind het namelijk ook super leuk om anderen te helpen en ze tevreden weg te zien gaan.

 • Het doet pijn als een boek kapot is

  Ik had nooit heel veel moeite met boeken, omdat ik er niet echt een gevoel bij had. Dat is echt 180 graden gedraaid sinds ik in de bibliotheek werk. Als een boek er gehavend uit ziet of zelfs helemaal uit elkaar dreigt te vallen, doet dat toch een beetje zeer.

  Van te voren had ik nooit gedacht dat ik dit zou voelen bij een boek, maar het is toch echt gebeurd. Daarentegen kan ik ook enorm genieten als er nieuwe, nog ongelezen, boeken binnen komen. ♥

 • Hoeveel plezier je kan hebben met anderen

  Je doet niet alleen samen het werk wat er ligt, maar er is ook tijd voor humor en plezier. Ik ben van mening dat ik de leukste collega’s heb, waarbij er ook tijd en ruimte is voor grapjes. Op een gegeven moment raak je ook op elkaar ingespeeld, waardoor het werk vanzelf gaat.

  Laatst hadden we een borrel van werk met de vrijwilligers en coördinatoren. Ook van de andere vestigingen. Dit was super gezellig en zo leer je elkaar nog beter kennen.

 • Dat wat je doet gewaardeerd wordt

  Van mijn directe collega’s krijg ik vaak een bedankje of te horen dat ze het leuk vinden met mij samen te werken. Dat is toch wel leuk om te horen. Zeker als het ook gaat om mij en niet per se om wat of hoeveel ik dan doe op een ochtend/middag. Soms gaat het immers wat minder snel of gemakkelijk, maar dat vinden ze dan ook helemaal oké. En dat is best een fijn idee als je zelf heel streberig en enthousiast bent. Als je, hoe dan ook, zoveel mogelijk gedaan wilt krijgen.

 • Ik leer het liefst zoveel mogelijk bij

  Dit vind ik ook wel leuk om te merken. Ik ben heel nieuwsgierig naar bepaalde functies in het systeem. Of waarom dingen werken of gedaan worden zoals het gaat. Ik vind het verwerkingssysteem ook een leuke extra uitdaging om erbij te hebben.

Wat heb jij geleerd van je werk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.