Netflix
Netflix vernieuwt regelmatig het aanbod films en series. Hierdoor is er altijd wel iets leuks om te kijken. Zelf volg ik voornamelijk series, maar er zijn ook een aantal films zeker de moeite waard.

Wat is er lekkerder dan in je pyjama Netflix kijken? Gedoucht en wel onder een dekentje op de bank, met thee en wat lekkers. ♥ Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik kan er bijna geen genoeg van krijgen.

Silverlinings Playbook

Een prachtige film met onder andere Bradley Cooper en Jennifer Lawrence. Drama en romantiek komen samen in een film waarin emoties centraal staan. Zo komt Pat erachter dat het goed is soms wat voor een ander te doen, zonder er zelf beter van te worden. Maar ook wat het doet om iemand toe te laten en hoe het is als iemand je helpt de beste versie van jezelf naar boven te halen.

Dolores haalt Pat zonder medeweten van haar man uit een psychiatrische instelling. Zijn vader is er op z’n zachtst gezegd niet blij mee. Hij denkt het alleen te kunnen door gezond te leven en met duidelijke doelen. Voornamelijk wil hij een hereniging met z’n vrouw Nikki. Hij wordt door een vriend voorgesteld aan Tiffany, een prachtige vrouw die onlangs weduwe is geworden. Iemand die ook met zichzelf in de knoop zit, maar wellicht helpen ze elkaar op het rechte pad te blijven.

Marriage story

Deze Netflix original film is niet alleen de moeite waard omdat Scarlet Johansson erin speelt, maar ook omdat het een ijzersterk verhaal vertelt. Tevens heeft de film in 2019 de National Board of review prijs gewonnen. Een prijs voor de top 10 films van het jaar.

De film begint met het vertellen wat ze in elkaar waarderen, maar Charlie en Nicole zijn verwikkeld in een vechtscheiding. Hierbij strijden ze om de zeggenschap over hun zoon Henry. Ze wonen ver uit elkaar, waardoor niet alleen de relatie, maar ook de omgang met hun kind onder druk komt te staan. Toch proberen ze uiteindelijk hun gezin min of meer bij elkaar te houden.

Het verhaal wordt vanuit beide partijen belicht, waardoor je ook hun beweegredenen goed kunt inleven. Er zitten heftige scenes in, maar wauw wat een verhaal!

Sex education

Inmiddels is er een 2e seizoen en ook komt er nog een vervolg! 🙂 Sex education is een serie vol humor, maar met een serieuze ondertoon. Onderwerpen als seks, vriendschap, relaties, scheiding en kiezen voor jezelf komen voorbij.

Otis is zoon van sekstherapeute Jean, maar zelf seksueel onervaren. Echter, alles wat hij door zijn moeder weet, gebruikt hij om medeleerlingen te voorzien van seksadvies. Dit doet hij samen met vriendin Maeve.

Seizoen 2 heeft meer diepgang, omdat er ook gesproken wordt over seksuele intimidatie en verslaving. Maar ook over homo-relaties en komen er meerdere explicite vrijscènes. Wat ook naar voren komt is het omgaan met de hindernissen over wie je bent en hoe je wilt zijn.

The good place

Mocht je heel veel tijd over hebben, er zijn inmiddels 4 seizoenen van The good place! En meer seizoenen komen er niet. Ik vind het een serie waar je even in moet komen. Dit duurde voor mij dan ook een paar afleveringen. Er is veel ruimte voor humor. De hoofdboodschap is hoe belangrijk het is goed te doen voor een ander, zonder er zelf beter van te worden.

Eleanor wordt door Michael onthaalt in ‘the Good place’. Het dorp in het hiernamaals dat hij heeft ontworpen. Daarnaast is er ook een bad place. Waar je terecht komt hangt af van de punten die je met je daden op aarde hebt ‘verdient’. Ze vormt een koppel met filosoof Chidi. Samen met hem en hun vrienden komen ze in een boel onverwachte en ingewikkelde situaties.

Good girls

Een grappige, maar ook wel intense serie. Twee zussen en hun vriendin hebben moeite met rondkomen. Ze plegen een overval op een supermarkt, waarbij ze herkend worden door de manager. Daarbij merken ze dat ze nog veel meer kunnen bereiken. Echter gaat dit niet zonder slag of stoot. Dieper en dieper komen ze in het criminele circuit met alle gevolgen van dien. Komt het nog goed met deze dames? Naast de criminaliteit staat ook liefde, familie en vriendschap centraal. 

Ook hiervan is een nieuw seizoen in de maak!

After life

Het zal je maar gebeuren: je vrouw op relatief jonge leeftijd verliezen aan kanker. Hoe doe je dat dan, je leven weer opbouwen? Het overkomt Tony, journalist bij de plaatselijke krant. Daardoor kamt hij met depressie en suïcidale klachten. Omdat hij het leven niet meer ziet zitten, besluit hij alles te mogen zeggen. Daardoor komt hij in bijzondere situaties terecht, maar komt er ook achter dat ie nergens komt door zich als een klootzak te gedragen.

Klaar voor meer humor, liefde en verdriet? 24-4 komt het tweede seizoen op Netflix!

Welke Netflix series of films adviseer jij mij?
(Ik hou niet van horror/spanning/veel bloed)

Eén gedachte over “6x Mijn Netflix favorieten #2 | Sex Education, Marriage story & meer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.