Make up
Al langere tijd liep ik rond met het idee om me eens te laten adviseren op make-up gebied. Toevallig weet ik dat je dit bij de Douglas kan doen, dus trok ik mijn stoute schoenen aan. Het leek me heel interessant om te kijken wat bij mij past, wat een ander zou uitkiezen. Echter was het zo warm, dat de make-up in juli en augustus letterlijk van mijn gezicht zou smelten.

Met Jubinka aan mijn zijde nam ik de stap. Zij maakte vooraf en na afloop foto’s, zodat ik het resultaat goed zou kunnen laten zien. Daarnaast vind ik het toch wel fijn als iemand meekijkt en ook een mening geeft, want mijn onzekerheid wil zulke veranderingen nog wel eens tegenwerken. Bekend is veilig, nieuw is spannend.

Het moment van de waarheid:

oogschaduwOogschaduw
Er werd eerst een roze oogschaduw aangebracht, met een lichte glitter. Dit zodat het effect niet te heftig zou zijn, maar het wel meer op zou vallen dan zonder glitter. Het product dat hiervoor gebruikt werd is een soort stiftje. Op die manier heb je iets meer vastigheid bij het aanbrengen, zeker als je het niet gewend bent. Een product, maar al een duidelijk effect.

Daarnaast, als laatste werd er gekozen om in de buitenste hoeken, net boven de wimpers een antraciete kleurige oogschaduw aangebracht om het iets meer te accentueren. Deze moet van buiten naar binnen opgezet worden.

mascaraMascara
Degene die mijn make-up deed, koos voor een blauwe mascara. Hierbij moest ik wel even slikken. Toch viel het uiteindelijk mee. Als het eenmaal op je wimpers zit, lijkt het alsnog bijna zwart. Echter kan het wel diepliggende ogen wat meer naar voren laten komen.

Het voordeel van dit borsteltje was dat de wimpers goed uit elkaar staan en niet samenklonteren onder de mascara. Erg fijn. Er was nog een mogelijkheid voor een heftiger effect, maar om te beginnen vond ik dit wel een mooie stap. Ik wilde het immers subtiel houden, volgens de verkoper zou ik het in ieder geval goed kunnen hebben.

Concealer
Tja en dan heb ik nog last van eeuwige blauwe kringen onder mijn ogen. Deze heb ik waarschijnlijk van mijn moeder. Hiervoor werd een nachtcrème geadviseerd en toch een concealer. Daarmee zou de huid er beter uit gaan zien en vallen de donkere kringen minder op. Hij koos voor deze kleur, omdat er een peach tint inzit, wat de kleur onder de ogen egaliseert.

Mijn ervaring per product:

De oogschaduw vond ik erg prettig, vooral omdat de roze variant heel stabiel zijn bij het aanbrengen. Ik heb totaal geen vaste hand en weinig ervaring met het aanbrengen. Dit helpt me dus een beetje om het enigszins oké eruit te laten zien. De donkere oogschaduw vind ik wat spannender, maar ook hier heb ik wel vertrouwen in. Het is ook een kwestie van wennen.

De concealer twijfelde ik eerst over. Ik ben niet zo van het plamuren, maar toen ik zag hoe het resultaat was, was ik om. Het is toch wel heel fijn als het niet zo opvalt dat ik donkere kringen heb. Hoe lang ik ook slaap, ze zijn aanwezig. Het is een kleur die mooi bij mijn huid past. Ook twijfelde ik eerst over de mascara, door de kleur. Toch vond ik het resultaat hiervan ook heel tof. En nog een voordeel, de haartjes blijven echt uit elkaar en ze worden echt een stuk langer/voller.

Conclusie:

Ik vond het resultaat echt heel tof. Er zijn maar weinig producten gebruikt en toch een heel ander gezicht. Degene die mij advies gaf, heeft heel goed geluisterd naar wat ik graag wilde, inclusief het budget. Na afloop heb ik dan ook de gebruikte producten aangeschaft, zodat ik zelf vaker deze look zou kunnen maken. Het was vrij subtiel, maar ook dat kan veel verschil maken.

Het was een erg leuke ervaring om dit een keer te laten doen en wellicht laat ik me nog eens adviseren, maar dan over een ander soort make-up. Bijvoorbeeld lippen of eyeliner. Bij de Kruidvat heb ik nog een blender gekocht en een kwastje, om een beetje de prijs te drukken.

Ik ben heel blij dat ik het geprobeerd heb.
Heb jij wel eens make-up advies gevraagd? Wat was jouw ervaring?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.