Markthalle Neun
Op donderdagavond verandert Markthalle Neun in een foodtruck hal. Hier kun je dan terecht voor diverse soorten street food. Na een paar keer hierover getipt te zijn, konden we natuurlijk niet anders dan een bezoekje brengen aan dit gebeuren.

Het was de laatste donderdag dat we in Berlijn verbleven. Hoog tijd dus om hierheen te gaan, want anders zouden we het missen. Overigens was dat nog wel een goede reden geweest om nog eens naar Berlijn te gaan, haha. Ik deel onze ervaring.

De hal

Markthalle Neun was even een eindje lopen vanaf de bushalte. Het is een heel grote fabriekshal, waar sinds 2013 een internationale street food markt wordt gehouden. Elke stand bood een ander soort eten aan. De mensen die hier koken hebben geen eigen bedrijf of groot (start)kapitaal, maar vooral een grote passie voor eten.

Zoals altijd liepen we eerst een rondje over het hele terrein om te kijken wat er allemaal te krijgen was. In eerste instantie was ik niet zo heel enthousiast. Het eten en drinken was er best duur en ik zag op het eerste gezicht niet iets wat me lekker leek. Uiteindelijk gingen we niet met lege maag naar huis. Het was echter wel heel warm in de hal. Dit kwam waarschijnlijk door de zomerse temperaturen buiten en alle gerechten die er bereid worden.

Het eten

Veel dingen waren dus niet echt aan ons besteed, helaas. Toch haalde Jurjen me over om nog een rondje te lopen. Uiteindelijk hebben we toch een aantal dingen geproefd. Zo begonnen we met spareribs. We deelden een portie voor €8,-. Hiervoor hadden we ongeveer 5 stukjes sparerib. Erg lekker en in de buurt van een leuke ijskraam.

Daarna liepen we door en zagen we chimneycake. Deze namen we uiteindelijk als toetje. We gingen eerst voor de crêpes. Deze kraam had gelijk mijn aandacht al getrokken en dat lustten we zeker. We kozen er allebei een met karamel zeezout boter. Erg lekker! De man achter de kraam was, volgens mij, een echte Fransman. Deze waren samen €6.

Als laatste namen we dus chimneycake. Deze zijn onder andere ook te krijgen in Praag, maar komt officieel uit Hongarije. Ik liet hem vullen met vanille pudding, aardbeien, nootjes en chocoladesaus. Jurjen koos voor yoghurt, frambozen en chocoladesaus. Deze aten we onderweg op, deels om ook wat frisse lucht te krijgen. Hiervoor waren we €12 kwijt.

Verder vind je er onder andere: Britse taarten, Thai Dumplings, Braziliaans tapioca, Mexicaanse taco’s, Allgäu kaas noedels, Peruaanse ceviche, Nigeriaanse FuFu, American Barbecue en Koreaans broodjes. Het leukste is, elke donderdag vind je er wat nieuws.

Overige informatie

De street food markt is elke donderdag van 17.00-22.00 uur. Je vindt het aan de Eisenbahnstraße 42/43.

Markthalle Neun

Mijn ervaring

Uiteindelijk heb ik dus nog best lekker gegeten. De sfeer was ook heel gezellig. Iedereen was vrolijk en vriendelijk. Het nadeel was dus wel de warmte, maar ik denk dat dat heel erg komt door de warmte bronnen om op te koken. Daarnaast was het buiten ook gewoon warm. Nog een nadeel zijn de prijzen, wat mij betreft, maar je kunt natuurlijk wel meerdere dingen proberen. Uiteindelijk ben je meer kwijt als je echt uit eten gaat.

Bij een volgend bezoek aan Berlijn zou ik wel weer gaan, vooral omdat er dus regelmatig nieuwe dingen te proeven zijn.

Zou jij naar deze markt gaan?
Of spreekt het concept je aan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.