tijd voor jezelf inplannen
De huidige maatschappij is snel en gejaagd. Dat maakt het steeds moeilijker om tot rust te komen, tijd voor jezelf te nemen. Hoe kun je ervoor zorgen dat je ontspant en aan jezelf toe komt?

Bewust tijd voor jezelf inplannen is steeds harder nodig. Je wordt geleefd, sociale media gaat de hele dag door en iedereen legt de lat steeds hoger voor je.

Bewust tijd voor jezelf inplannen

In de rest van deze blog ga ik je uitleggen waarom, maar ga eens bezig om bewust tijd voor jezelf in te plannen. Maak in je drukke agenda bijvoorbeeld een avond vrij om echt even te doen waar je zin in hebt.

Welke vriendin heb je al heel lang niet gezien? Welke hobby wil je graag weer voortzetten, maar vind je de tijd niet voor? Of juist een paar uurtjes helemaal niets doen en op tijd naar bed? Ga eens kijken voor welke dingen je nu geen of niet genoeg tijd hebt. Daarbij is het belangrijk dat het voor jou is en niet voor iemand anders. Plan deze dingen op die avond in.

Ik bedoel, hoeveel tijd houd je wel niet over als je niet alles zou doen om aan verwachtingen te voldoen. Steeds zijn we bezig met ‘hoe het hoort’, maar als je niet af en toe voor jezelf kiest, loop je hoe dan ook een keer vast. Ga echt eens bewust tijd voor jezelf inplannen! 

Ballen laag houden

Hoe houden we in godsnaam alle ballen hoog? Alle rollen die je in je leven vervult en dat ook zo goed mogelijk willen doen… Maar heb je er al eens over nagedacht om juist de ballen laag te houden? Kim van Alboe.nl is hier heel bewust mee bezig. RELAX! ♥

Je hoeft niet alles (alleen) te doen. Het is niet erg als het een keer niet perfect is. Stel daarom eens minder eisen aan jezelf, verlaag je verwachtingspatroon. Want is dat wat je wilt bereiken jouw maat staaf of die van een ander? Belangrijk om je daar bewust van te zijn!

Een ander heeft altijd een mening en het iedereen naar de zin maken lukt nooit.

Kiezen voor jezelf is niet egoïstisch!

Al van jongs af aan leer je naar anderen om te kijken. Toch is het niet egoïstisch als je een keer voor jezelf kiest. Soms moet je juist tijd voor jezelf nemen, om de ander (nog) wat te kunnen geven.

Help eerst jezelf, dan kun je ook de ander helpen. De ander heeft immers niets aan je als je er aan onderdoor gaat. Jelle Hermus van SoChicken haalt in zijn boek het volgende voorbeeld aan:

Als je water schept uit een emmer, dan komt er een moment dat de emmer leeg is. En als de emmer leeg is, dan is er niets meer om uit te delen. Niet voor jezelf en ook niet voor de mensen om je heen.

Ja, de maatschappij verandert al steeds meer in ‘ieder voor zich’. Echter gaat dat natuurlijk veel verder dan af en toe bewust tijd voor jezelf te nemen.

Fear of missing out

Door de oneindige stroom van informatie, voornamelijk op sociale media, ontstaat de Fear of missing out. We zijn steeds banger om dingen te missen die onze vrienden en de mensen die we volgen meemaken.

Daardoor ervaren we steeds meer onrust en zitten we steeds meer met onze smartphone in de handen. Daardoor wordt de wereld steeds minder sociaal, omdat het leven zicht grotendeels online af gaat spelen.

Mijn telefoon bewust uitzetten? Nee, dat lukt mij eerlijk gezegd ook niet. Wel zorg ik ervoor dat hij af en toe niet zo aanwezig is. Bijvoorbeeld op werk, maar ook als ik met anderen heb afgesproken, probeer ik hem bewust weg te leggen. Of op z’n minst veel minder te gebruiken.

Die mensen zijn namelijk in mijn offline leven en daardoor moeten zij op zo’n moment meer prioriteit krijgen. Zij zijn er ook (voor mij) wanneer de online wereld dat niet is. Zij kennen mij op een manier waarop mijn volgers mij niet kennen.

Hoe zorg jij voor tijd voor jezelf en
heb jij last van the fear of missing out?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.