Meer dan ooit van Marina Folkers
De laatste tijd las ik weer een aantal boeken. Sommige boeken springen er dan voor mij uit. Die vind ik leuk om op mijn blog te delen. Op die manier hoop ik jullie te inspireren ze ook te lezen.

Meer dan ooit van Marina Folkers is een van die boeken. Ik kon hem bijna niet wegleggen en dat is voor mij echt een goed teken. Dit omdat ik vaak moeite heb in het verhaal te komen. Dat was bij dit boek geen probleem.

Marina Folkers neemt je in ‘Meer dan ooit’ mee naar Frankrijk. Enige tijd na de dood van haar man doet Lucie een schokkende ontdekking. Ze neemt ontslag en gaat impulsief naar Frankrijk, op zoek naar haar oude liefde David. Maar David zit helemaal niet op haar te wachten. Na het succes van Marina Folkers’ roman ‘Onder de sterren van Montpellier’, die zich ook afspeelde in Frankrijk, is ‘Meer dan ooit’ weer een heerlijke feelgoodroman van Nederlandse bodem.

Meer dan ooit

Lucie ontvlucht Nederland na het overlijden van haar man. In zijn persoonlijke spullen ontdekt ze een geheim waardoor ze wederom instort. Ze vertrekt zonder nadenken naar het warme Frankrijk, naar haar baken David. Ze neemt ontslag, verkoopt haar huis en laat haar vader achter.

David werkt op de camping waar zij vroeger op vakantie ging. Echter lijkt hij helemaal niet blij met haar komst, omdat hij verder is gegaan met zijn leven. Dat wat hij had opgebouwd, raakt weer in disbalans. En hij snapt ook niet waarom Lucie weer terug is gekomen. Tot heel ver in het verhaal heeft hij liever dat ze zo snel mogelijk weer vertrekt.

Door de wisseling van personage krijg je ook een kijkje in Davids belevingswereld. En je ontdekt waarom hij wil dat ze weer terug gaat naar Nederland.

Algemene informatie

Auteur: Marina Folkers
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Pagina’s: 304
ISBN: 9789020536102
Verschenen: oktober 2019

Conclusie

Wat een verhaal! Ik kon, zoals ik eerder zei, het boek echt niet meer wegleggen en had hem binnen een dag uit. Heerlijk mee naar Wijk aan Zee en lezen waar maar kon. Alleen de cover al was zo vrolijk en mooi, op basis daarvan had ik dan ook besloten dit boek te gaan lezen.

Ik heb het op Instagram Story’s al gedeeld, maar ik moest echt even afkicken en miste David en Lucie echt. Daarom heb ik ook gewacht met een nieuw boek pakken. Het moest echt even indalen. De personages, allemaal, waren zo goed uitgewerkt. Ik zag hen en de omgeving ook echt voor me. De belangrijkste boodschap is voor mij dat communicatie ‘the key’ is voor een goede relatie, in welke vorm ook. Op die manier kom je altijd tot een oplossing.

Het is een meeslepend verhaal, vol humor, maar ook andere emoties als verdriet, twijfel en liefde. Ik heb dan ook meermaals zitten grinniken en zelfs hardop gelachen. Je leeft zo met de hoofdpersonen mee, dat ze echt onder je huid kruipen en voelen als vrienden. Een echte feelgoodroman. ♥

Dit was het eerste boek van Marina dat ik heb gelezen, maar ik ga zeker de andere boeken ook nog lezen. Ik ben alleen maar heel nieuwsgierig geworden.

Meer dan ooit is dus zeker een aanrader.
Welk boek van Marina Folkers heb jij gelezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.