Verknocht
In 2013 kwam Verkikkerd uit, in 2014 gevolgd door Verslingerd. Nu was het in juni eindelijk zover en kwam er een deel drie in deze reeks Verknocht. Natuurlijk had ik hem al lang gepre-ordered en kon niet wachten tot hij op de mat viel!

Yes! Een nieuw boek van Lisette, Verknocht. Dat is natuurlijk al een feestje op zich, maar als je net als ik dol bent op de Verkikkerd serie…. Dan kan je geluk niet op. Zo snel als alles het toe liet dook ik in het verhaal en kwam er bijna niet meer uit.

Over Lisette

Lisette is geboren op 16 juli 1988 te Haarlem. Het schrijven zat er al vroeg in, maar haar schrijfcarrière begon in 2011 na het winnen van de Chicklit Wedstrijd. Hierdoor sleepte ze een contract met een uitgeverij binnen, waardoor ze Glazuur kon uitgeven.

Dit boek verscheen in 2012. Gevolgd door Verkikkerd, Verslingerd, Schrijven kreng! in 2015 en Helemaal het einde in 2017. Alsof dat nog niet genoeg was kwamen er in 2018 maar liefst drie e-books uit: de Onbreekbaar serie.

Onlangs is getrouwd met haar grote liefde Laurens, met wie ze al 12,5 jaar samen is. Heeft 2 konijnen, kippen en woont in het meest schattige huisje in een prachtig landelijk gebied. Op de meest random momenten gooit ze het onderwerp ‘poep’ er tussendoor. (Wees gewaarschuwd! Het is een obsessie.)

Meer over Lisette lezen? Dat kan hier. En vergeet ook niet de 52 dingen die je niet over mij wilde weten lijst te lezen! Hilarisch, net als Lisette zelf.

Bron: Instagram van Lisette
Gebruikt met toestemming

Verknocht

Lucy gaat naar Toscane om mee te werken aan een film. Ze doet de visagie van de beroemdste acteur van Nederland, Aris. Een buitenkans! Niet dat Lucy Aris leuk vindt, trouwens. Aris is gewoon goed voor haar netwerk. Meer niet. Eenmaal thuis lijkt het alsof haar vriend Olivier zich steeds verder van haar afkeert. Is hij jaloers, of is er een andere reden? Lucy wordt afgeleid door haar studielast, de bruiloft van twee vrienden en ze maakt zich zorgen om haar beste vriendin. Zo ziet ze over het hoofd wat écht belangrijk is. Pas als het bijna te laat is, ontdekt ze hoe groot haar probleem precies is…”

Pas op: spoilers vanaf hier!

Inky koos Lucy als beste van de visagie cursus om mee te gaan naar Toscane. Daar wordt ze door Aris gevraagd als zijn persoonlijke visagist. Tussen hen is er een spanning, maar later blijkt dit vooral vanuit hem te komen. Lucy’s hart ligt bij Kikker (Olivier).

Paladin & Hermelien studeren allebei af en verhuizen naar een kleine studio in Amsterdam. Hierdoor staan er ineens 3 kamers leeg in het Fort, dus moet er gezocht worden naar nieuwe huisgenoten. Dit doen Chris, Olivier en Lucy dan ook met tegenzin. Lucy wordt gevraagd als ceremoniemeester voor het huwelijk van Paladin en Hermelien.

Lucy ontmoet eindelijk Oliviers ouders. Ondertussen wordt het werken aan een nieuw album, zijn studie en roeien Olivier teveel. Hij krijgt wederom te maken met depressie, gepaard met nachtmerries. Is hun relatie hier tegen bestand?

Ondertussen worstelt Lucy ook. Ze maakt zich zorgen om Merel, haar vriendin in Groningen, Abby en worstelt keuzes rondom haar studie, blog en visagie droom.

Einde spoilers!

Algemene informatie

ISBN: 9789024582723
Publicatie:
Juni 2019
Uitgerverij: Luitingh-Sijthoff
Aantal blz.: 444

Mijn mening

Omdat het al zolang geleden was, besloot ik eerst deel één en twee weer te lezen. Even mijn geheugen opfrissen. Ik raad ook echt aan die delen eerst te lezen. Toen kon ik eindelijk in ‘Verknocht’ beginnen. In het begin wist ik niet zo goed wat ik van het boek moest vinden. (Sorry, Lisette!) Ik vond het leuk, maar zat er nog niet echt lekker in.

Dit is echter ruimschoots goed gekomen. Op een gegeven moment wisselden hardop lachen en tranen met tuiten huilen (minstens een half uur aaneen) zich af en voelde het weer helemaal alsof ik ook één van de Fort-bewoners was. Liever wel zonder de irritante, vloggende, tweeling. 😉 Ik herken me heel erg in Hermelien, maar ook in het bloggen van Lucy.

Humor, heel veel liefde en serieuze onderwerpen wisselen elkaar af en je merkt dat de nerds, Lucy en Kikker ouder worden. Ze krijgen te maken met meer volwassen onderwerpen. Zo schuwt Lisette niet om relatieproblemen, angsten depressie te verwerken in haar verhaal.

Ik vond het heerlijk dat Chewy ook in dit boek een rol kreeg (gelijk één van de redenen om te huilen) en wie wil er nou niet zo’n schattig konijntje als Frikandel! 🐰En dat is niet alles: ook Abby en Ferdi uit de Onbreekbaar reeks komen terug.

Sorry Lisette, maar ik verwacht toch écht een 4e en daarmee afsluitend deel. Je kunt ons niet in deze onwetendheid achterlaten! ♥

Ben jij nou ook benieuwd naar dit meeslepende boek?
Verknocht is onder andere te koop op bol.com *

* Affiliatie link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.