ziekelijk gelukkig
Janet werd al op jonge leeftijd chronisch ziek. Ook zij werd getroffen door Lupus. Na een zware periode krabbelde ze weer op en schreef het boek ‘Ziekelijk gelukkig’. Hiermee wil ze laten zien dat je ook met chronische ziekte een leuk leven kan hebben.

Dit onderwerp en boek sluit natuurlijk perfect aan bij wat ik mee wil geven op mijn blog. Je kunt ‘ziekelijk gelukkig’ zijn, ziek en gelukkig. Enorm gelukkig zelfs. Daarmee hopen we beide anderen te inspireren.

Over Janet

Al ruim 20 jaar is Janet ziek. Na 2 jaar met heftige longproblematiek, hoorde ze dat ze Lupus heeft. Haar longen blijven een kwetsbare plek, omdat de Lupus zich vooral dáár openbaart. Lange tijd was ze bedlegerig, maar vond de kracht om op te krabbelen.

In plaats ontkennen ging ze proberen haar ziekte te accepteren. Wat van het leven te maken. Daaruit ontstond het boek ‘Ziekelijk gelukkig’, als handleiding voor lotgenoten. De komst van dit boek is een droom die uitkwam. Daarnaast houdt ze een blog bij.

Ziekelijk gelukkig

In het boek wordt in eerste instantie ingegaan op de ontkennende fase. Deze fase komt bij veel mensen voor die net een diagnose hebben gekregen. Echter kan je niet blijven ontkennen.

Janet gaat in op alle emoties die er bij het hebben van een ziekte komen kijken. Van boosheid, angst tot verdriet. Maar ook schaamte, onzekerheid en machteloosheid. Allemaal facetten die hun eigen invloed hebben op je stemming en de intensiteit van de ziekte. Stress kan namelijk zorgen dat de ziekte actiever wordt.

Je krijgt handige handvatten om naar het positieve in het leven te kijken. Dit aan de hand van voorbeelden en schrijfopdrachten. Deze helpen je hopelijk een richting in het leven te vinden waar jij gelukkig van wordt. Daarnaast wordt ook het belang van plannen aangehaald en krijg je te maken met je toekomst. Wellicht durf je er niet aan te denken, maar ook jij hebt een toekomst. Hierbij gaat het om doelen stellen en bereiken.

Het belangrijkste is je mindset en durven de uitdaging aan te gaan. De uitdaging wat van je leven te maken!

Mijn mening

Onlangs las ik ergens over het bestaan van dit boek. Ik MOEST het lezen! Het sluit zo nauw aan bij wat ik met mijn blog wil bereiken.

Wat ik mooi vind is dat het geen boek met een persoonlijk verhaal is geworden. Althans, niet volledig. Natuurlijk worden er ervaringen gedeeld, maar voornamelijk is het om jou te inspireren en aan het denken te zetten. Inclusief opdrachten om voor jezelf inzicht te krijgen in je geluk, kunnen en wat je van de toekomst verwacht.

Je moet immers leren leven met de ziekte of aandoening die je hebt. Dag in dag uit depressief doorbrengen op bed is eigenlijk geen optie, hoe aantrekkelijk het misschien soms ook lijkt. Je kan iets moois creëren met dat wat je wel gegeven is.

Ik raad je wel aan het boek niet in een keer te willen lezen. Het is heel veel informatie en het vraagt even tijd om het te laten bezinken. Neem hiervoor de tijd!

Heb jij behoefte aan een boek als deze?

2 gedachten over “Boek | Ziekelijk gelukkig met een chronische ziekte”

  • Klinkt wel interessant! Ik heb wel eens van het boek gehoord, maar vond dat ik het niet nodig had. But i was wrong… Ik ben nu met een therapeute bezig om (onder andere) mijn fibromyalgie te accepteren. Ik merk nu al dat het veel beter gaat, super fijn. Soms heb je gewoon een beetje hulp nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.