Vorig jaar kregen we van familie een Bongo bon om samen iets te ondernemen. Na lang wachten hebben we eindelijk deze bon verzilverd en zijn we in Groningen uit eten gegaan. We kozen voor het Schimmelpennick huys.

Het Schimmelpennick Huys is een wat luxer restaurant in de binnenstad van Groningen. Normaal zouden we hier niet snel terecht komen, maar gezien de beperkte keuze leek ons dit de beste keuze. Per mail zocht ik contact om wat meer te weten te komen over het menu. We zijn namelijk niet mensen die ‘alles lusten’, helaas.

Communicatie

Het contact verliep heel soepel en we werden goed geïnformeerd. We zouden aan tafel nogmaals onze dieet wensen door kunnen geven. Daarnaast mochten we zelf kiezen voor een voor- of nagerecht kiezen, want het was een 2 gangen diner. Ook binnen het restaurant was hier goed over gecommuniceerd, waardoor de ober het al duidelijk had voor we het hoefden te zeggen.

Eigen ober

Voor deze avond hadden we een eigen ober. Een jonge jongen die gelukkig tegen een grapje kon. De appelsap was namelijk op en daar had ik enorm zin in. Ik grapte dus dat ie wellicht even naar de Jumbo aan de overkant van de weg kon, haha. En omdat het een verrassingsmenu was en we bij het dessert een lepeltje en vorkje kregen, zei ik “oh, we hebben een vork nodig én een lepel’. Ik was op dreef zullen we maar zeggen. Gelukkig kon hij er om lachen. Daarnaast werden we gewoon heel snel geholpen.

Het Schimmelpennick Huys

Dit hotel en restaurant is gevestigd in het voormalig huis van een patriciër. Wanneer je binnenstapt krijg je een heel nostalgisch gevoel. Het is namelijk niet ingericht met moderne decoraties. Bovendien beschikt het over een beschutte terrastuin. Je kunt er niet alleen terecht voor een overnachting, lunch of high tea, maar ook voor een bruiloft, receptie of zakelijke bespreking.

De keuken bestaat uit klassiek Franse gerechten, gemaakt met verse ingrediënten. Je hebt overigens keuze uit twee verschillende kaarten en delen van het restaurant. De een wat luxer en de ander met wat meer ‘standaard’ gerechten als een hamburger of saté.

Het menu

Van tevoren vond ik het wel spannend. Ik had al doorgegeven dat we niet van vis en kaas houden, maar wat krijg je dan wel, hè?! Wij kozen overigens voor een nagerecht. Dit vinden we vaak lekkerder en fijner dan een voorgerecht. Bovendien, hoe kan je een nagerecht verpesten?

Na een tijdje kwam ons hoofdgerecht. Ik zag een stuk vlees, jus en asperges… Het rook wel echt heel lekker, dit leidde af van wat de ober vertelde over wat er op het bord lag. Het was een sukade, aardappelpuree, een jus van boszwammen en babymais. Die laatste twee had ik nog nooit gehad. Ze zullen ook geen favoriet worden, maar in combinatie met de jus was het prima te doen. De sukade was zo gaar dat het geheel uit elkaar viel. Er zat pistache op en Serranoham.

Dit ging er wel in en Jurjen zei zelfs dat ik dit vlees thuis ook wel eens mocht maken. Na een tijdje was het tijd voor het nagerecht. Dit duurde iets langer. Ik vermoed omdat er een grote groep gasten was. Ook dit vond ik wel weer spannend. Het was een combinatie tussen ananas, een citrus vrucht (Yuzu), citroen en sinaasappel. Spannend, want ook geen favoriet, maar alles bij elkaar was zo heerlijk.

Onderop lag ingelegde stukjes ananas. Daarbovenop lag een macaron van de citrusvrucht gecombineerd met citroen. Overigens was het niet zuur, maar heel goed in balans. Het bolletje ijs was van dezelfde vruchten gemaakt. Bovenop lag een ‘blaadje’ van sinaasappel met een gelei van ananas en een blaadje munt. Weer een heel lekker gerecht.

Bongo bon

Wij hadden dus geluk dat we in bezit waren van een Bongo bon. Hierdoor waren de gerechten gratis en hoefden we alleen te betalen voor de drankjes. We hebben allebei 2 drankjes gehad, waaronder er 1 verse jus bij zat. Hier hebben we uiteindelijk nog geen €12 voor kwijt. Leuk om zo dus een keer uit eten te gaan, anders waren we rond de €75 kwijt geweest.

Heb jij al eens een Bongo bon gebruikt? Wat heb je er mee gedaan?
En ga jij wel eens luxer dineren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.