dry skin body lotion
Al tijden heb ik last van een droge huid op mijn bovenarmen. Ook op mijn voorhoofd, rondom de T-zone, is droog. Toen ik de Care lijn van Albert Heijn zag, besloot ik de body lotion voor de droge huid te testen.

Omdat ik al erg tevreden was over de oogdruppels en nagellak remover, besloot ik ook de Care dry skin body lotion te testen. Het is een product voor een ‘droge en extra droge huid.’ Ik vertel jullie wat ik er van vind en wat er in zit.

Dit artikel is niet gesponsord of betaald. Ik heb het zelf gekocht en gekozen het te delen.

AH Care lijn

De AH Care lijn is relatief nieuw en echt gecreëerd voor Albert Heijn. Deze complete verzorgingslijn is geschikt voor het hele gezin. Er zijn namelijk ook haar-, hand- en doucheproducten, maar ook vitamines in tabletvorm.

Gezien mijn enthousiasme over deze lijn, wil ik ook heel graag de haar- huid- en nagel tabletten proberen. Vooral omdat ik merk dat mijn nagels de laatste tijd niet zo sterk lijken.

Ingrediënten Care dry skin body lotion

Naar mijn idee zitten er geen heel rare ingrediënten in dit product. Over siliconen verschillen de meningen, maar deze hoeven niet per se schadelijk te zijn. Voor zover mogelijk heb ik het vertaald.

Ingrediënten: Water, Vaseline, Glycerine, Octaanzuur, Cyclopentasiloxane (siliconen), Dimethicone (siliconen), Stearinezuur, Cetyl alcohol (niet irriterend voor je huid!), Glycerolmonostearaat, PEG-100 stearaat, Polyacrylzuur, Tetrasodium Glutamate Diacetate (natriumzout van gluconzuur), Ethylhexylglycerine, Vitamine E, Parfum, Citral, Citronellol, Geraniol (geurstof), Hexyl cinnamal (geurstof), Linalool (etherische olie), butylphenyl methylpropional (geurstof, gelinkt aan linalool), Methyl Ionone, Limoneen (citrusgeur), Phenoxyethanol (niet schadelijk in kleine hoeveelheid), Melkzuur, Natriumhydroxide (ongevaarlijk bij deze bewerking).

De extra hydraterende formule helpt de conditie van de huid te verbeteren en helpt de natuurlijke vochtbalans van de huid te herstellen.”

Mijn mening

Al vrij snel was ik enthousiast over dit product. Nu heb ik het al een paar maanden in huis en het werkt echt heel fijn. Wat ik ook een voordeel vind, is dat het een pomp systeem is en je deze open en dicht kan draaien.

De lotion trekt heel snel in en de huid wordt zacht, maar niet vet. Daardoor kun je al snel weer je kleding aantrekken. Ideaal dus na een douche beurt of gewoon ‘s ochtends of ‘s avonds.

Mijn huid wordt er oprecht, tijdelijk, minder droog van. Natuurlijk tijdelijk omdat het door zowel schuren van kleding en douchen af gaat. Maar het werkt wel lang genoeg en in principe heb ik er een paar dagen plezier van.

De bodylotion ruikt lekker fris, maar niet te zoet. Dit vind ik erg fijn, omdat ik Sanex zero gebruik, waar geen geur aan zit. Hierdoor ruik ik toch extra lekker.

Ken jij de Care lijn van AH al?
Wat vind jij ervan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.