Golden Earring
Vorige maand bezocht ik weer een concert. Ditmaal van de Golden Earring. Ze speelden deze keer elektrisch, terwijl ze normaal akoestisch speelden. Een heel verschil, maar hoe was deze avond? 

Foto: bron

De Golden Earring staan jaarlijks in de Oosterpoort te Groningen. De afgelopen jaren speelden ze akoestisch, maar om het in de woorden van Barry Hay te zeggen “Daar zijn we helemaal klaar mee.” Of dit een grapje is of niet zal de tijd moeten leren. Het was in ieder geval een ouderwetse rock & roll avond. Dat kunnen deze mannen nog prima. 

Foto: bron 
Voorprogramma: Luminze 

De vierkoppige vrouwenband Luminize, verzorgde het voorprogramma. Alle vier de meiden komen uit Kroatië en spelen voornamelijk rock. Ik persoonlijk vond het een verwarrend plaatje, haha. Sexy meiden die helemaal los gaan op hun muziek. En toch had het wat. Februari 2016 kwam hun album “All or nothing uit” en sindsdien spelen ze in Nederland en Europa. Twilight is een van de nummers die wat rustiger opgebouwd wordt, dit soort nummers heeft dan ook zeker mijn voorkeur. Ze konden de sfeer er in ieder geval lekker in krijgen voordat de Golden Earring aan de beurt waren. 

Golden Earring 

Daarna was het de beurt aan de Golden Earring. In het begin speelden ze voornamelijk nummers die bij mij niet zo bekend waren, maar al snel kwamen Radar love en Twilight zone voorbij. Deze en nog een aantal nummers kon ik dan ook lekker meezingen. Er kwam een soort energie van de band af die ik net even nodig had, want ik zat niet zo in een positieve vibe qua gevoel. Ik was echter wel blij met de oordopjes, want het ging er soms ruig aan toe. Toch heb ik ook grote delen zonder geluisterd, omdat de instrumenten anders de zang teveel overstemden. Maar rocken, dat kunnen die ‘oudjes’ nog wel. ???? En stiekem toegegeven, ik vind George (helemaal rechts)  best een leuke man om naar te kijken haha. (En hij heeft een goede stem). Al met al was het een zeer geslaagde avond en stonden we om ongeveer elf uur weer buiten. Ik zeg op naar een volgende keer. 

Heb jij de Golden Earring al eens live gezien? 
Welk van hun nummers is jouw favoriet? 

Lees ook:   Muziek | Paul Simons Farewell tour in de Ziggo Dome

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.