Ilse DeLange
Toen ik voor het eerst bij een concert van Ilse DeLange was geweest, besloot ik er geen een in Groningen te willen missen. Daarom waren we afgelopen vrijdag weer van de partij in de Oosterpoort.

Op 31 augustus kwam het album “Ilse DeLange” uit. Het eerste solo-album sinds lange tijd, want ze focuste zich de laatste jaren vooral op The Common Linnets. Een totaal ander album, met veel minder country, dan we van Ilse gewend zijn.

Het album

Inmiddels zit ze 20 jaar in het vak, tijd voor een nieuw album van zichzelf. Ze richt zich hiermee voornamelijk op haar pop kant. Het nieuwe album is een totaal andere hoek, maar ook deze nummers kan ik zeker waarderen. Er staan een aantal ballades op, een mooie afwisseling tussen de energiekere nummers. Sun and shadow gaat over hoe belangrijk het is iemand te hebben die je rots in de branding is, een veilige thuishaven! ♥

Alle nummers gaan in grote lijnen over jezelf zijn, verlies (en daar positief mee om gaan) en jezelf vinden. Heel mooie en alledaagse thema’s, waar iedereen wel eens mee te maken heeft gehad. Ik vind het mooi hoe Ilse dat in woorden, in muziek, weet te vangen.

Ilse en Annet

Het concert en mening

Tijdens het concert was er veel tijd voor nieuwe nummers, maar ook oudere nummers werden gespeeld. Zo kwamen Miracle, I still cry (op verzoek), Incredible en I’m not so tough voorbij. En als verrassing had ze voor een nummer Annet, haar finalst van the voice senior, uitgenodigd. 

Het concert vond ik echt geweldig. Wel was ik heel blij dat ik mijn oordopjes mee had, want af en toe ging het behoorlijk hard. Daarnaast werd er bij een aantal nummers gebruik gemaakt van fel licht, maar gelukkig niet de hele avond.

Ilse blijft gewoon een vrouw met veel humor en energie. Ze gunt Yori, de nieuwe zangeres van de band, ook een podium. Hierdoor krijgt zij ook een kans om bekender te worden onder het publiek. Dat vind ik een mooie eigenschap van haar.

Na een concert ben ik, ondanks dat het veel energie kost, ook enthousiast. Gewoon omdat het zo’n feestje is. Ik zou heel graag ook de volgende concerten van haar en/of The Common Linnets bezoeken.

Ik vond het weer een top avond!
Heb jij Ilse al eens live gezien? Wat vond jij?

2 gedachten over “Review | Concert | Ilse DeLange | Clubtour & nieuw album”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.