Corona
De bieb is gesloten en er wordt geadviseerd zoveel mogelijk sociaal contact te beperken. Als chronisch zieke, met een auto-immuunziekte, behoor ik tot de groep die meer risico loopt.

Het Corona virus is inmiddels ook in Nederland en heeft invloed op ieders leven. Of we dat nu willen of niet. Tijd dus om een plan te bedenken voor de komende periode

De invloed van Corona op mij

Hier wil ik eigenlijk niet teveel tijd aan besteden in deze blog. Overal komen al berichten voorbij over dit virus en wat het aanricht. Bovendien snap ik de genomen maatregelen heel goed, maar het blijft raar en lastig.

Eigenlijk treft het mij vooral op twee punten: mijn vrijwilligerswerk is (tijdelijk) gestopt, omdat de bieb dicht is en op het sociale gebied. Ik kwam dagelijks in de winkel. Daarnaast kan ik niet meer al mijn vrienden zien door dat zij of zelf of iemand dichtbij hebben die ziek of verkouden is. Een te groot risico dus.

De komende tijd volg ik gewoon niet teveel nieuws, omdat het me angstig en onrustig maakt. Natuurlijk kijk ik wel af en toe, maar niet standaard 2x per dag, zoals normaal gesproken.

Wat ga ik de komende tijd doen?

(Gezelschaps)spellen
Wanneer je met iemand samenwoont is dit een fijn moment om ‘s avonds spelletjes te doen. Er zijn zoveel leuke gezelschapsspellen. Gegarandeerd een gezellige avond. Tenzij je natuurlijk niet tegen je verlies kan. 😉 Daarnaast ga ik maar weer lekker Sims spelen op mijn laptop.

Lezen
Gelukkig heb ik ook nog een aantal boeken van de bieb liggen, die kan ik dan ook nog gaan lezen. Zo ben ik nu bezig in ‘Gek van jou’. Een boek dat lekker makkelijk weg leest. Daarnaast staan er nog wat nog-te-lezen-boeken in mijn kast. Dat komt dus wel goed.

Bloggen
Bloggen neemt natuurlijk ook wel wat tijd in. Wellicht kom ik nu wel weer aan meer artikelen per week. Ik zie het wel. Alleen nieuwe onderwerpen bedenken wordt zo wel lastig, haha. Er is bar weinig input als je niet een blog vol Corona wilt maken.

Opruimen & schoonmaken
Een klusje waar ik al een hele tijd tegenop zie ik het opruimen van de 2e slaapkamer. Die gebruikte ik eerst als kantoortje, maar de wifi is daar behoorlijk slecht. Toen het uitging met Jurjen heb ik daar alles wat ik bij hem had liggen gedumpt. En er vervolgens in die maanden nog niets mee gedaan… Bovendien heb ik nu ook wel tijd om het huis gewoon steeds goed schoon te maken en houden.

Naar buiten
Zo lang het nog mag, ga ik lekker nog wandelen en een frisse neus halen. Het is wel een stuk lastiger, omdat je moet letten op die 1,5 meter afstand. Toch vind ik het belangrijk hier nog wel van te genieten, zeker nu het best lekker weer is/wordt.

En verder…
Gelukkig kan ik ook nog Netflixen, heb ik nog wat spullen in huis om te bakken, kleuren of een andere creatieve hobby uit te voeren. En dit is natuurlijk hét moment om gewoon tijd te nemen voor goede zelfzorg.

Het helpt mij dat ik een overzicht heb met dingen die ik leuk vind om te doen. Op het moment zelf hoef ik dan niet na te denken, maar kan ik kijken en iets kiezen wat erop staat.

Blijf gezond en denk aan elkaar! ♥

Wat ga jij komende tijd doen?
Ben jij bang voor het Corona virus en waarom wel/niet?

Eén gedachte over “Corona | Invloed op mij en plannen komende tijd”

  • Ik merk dat ik veel bezig ben met het virus en de angst om ziek te worden, omdat het voor mij niet lang geleden is dat ik in dezelfde situatie zat. Ik probeer me binnenshuis te vermaken en ook nog wel een paar keer naar buiten te gaan. Stiekem wil ik beginnen met een bullet journal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.