Curvy Supermodel
In tijdschriften en de maatschappij, is er altijd een oordeel over andermans uiterlijk. We zijn te dik, te dun of passen net niet in het ‘ideaal’ plaatje. Soms zonder na te denken spreken we ons uit over deze ‘imperfecties’.

Curvy Supermodel


Maandag is de laatste aflevering van Curvy super model. Een programma voor meiden met maat 40 tot en met 44, die model willen worden. Het heeft me aan het denken gezet, want de meiden leveren stuk voor stuk prachtige foto’s af. En waarom ook niet?! Ook met een maatje meer kan je er heel mooi en sexy uit zien.

Natuurlijk hebben deze meiden hun onzekerheden, maar toch zijn ze zeker genoeg om mee te doen aan dit programma. Om ook met wat minder verhullende kleding te poseren. Zichzelf te laten zien. Daar kan ik nog echt een voorbeeld aan nemen en ik vind het heel inspirerend om de foto’s te zien.

View this post on Instagram

FINALIST ISADEE! 🔥 #CurvySupermodel

A post shared by Curvy Supermodel (@curvysupermodelrtl) on

Body shaming

 

Het is een steeds meer voorkomend fenomeen: body shaming. Het bekritiseren van je eigen of andermans uiterlijk. Voornamelijk over het te dik of te dun zijn. In reclames wordt er dan ook vaak aandacht gegeven aan het verliezen van gewicht. De focus komt steeds meer te liggen op wat niet ‘klopt’ tegenover het huidige beeld waar iedereen in hoort te passen. Body shaming kan vergaande gevolgen hebben, zoals: onzekerheid, zelf beschadiging, schaamte en afzondering.

Zelf een maatje meer

 

Ik heb zelf ook een maatje meer en daar ben ik zeker niet trots op. Maar misschien is dat juist zonde. Ook nu zou ik eigenlijk gewoon moeten kunnen dragen wat ik mooi vind. Toch komt dan vaak de onzekerheid om de hoek. Bang voor commentaar en mezelf niet comfortabel genoeg erin voelen.

Op mijn blog ben ik ook selectief in de foto’s die ik plaats. Of ik plaats ze wel maar snijd ze dusdanig bij dat het voor mij zeker genoeg voelt. Ik vind het dan ook best spannend om deze foto als uitgelichte foto te gebruiken. Maar dit ben ik en omdat ik eerlijk wil zijn over wie ik ben heb ik besloten deze foto wél te delen.

Door alle negatieve opmerkingen over mijn uiterlijk ben ik zelf ook extra onzeker geworden. Het liefst zou ik in de zomer een bikini aan willen kunnen of overal kunnen shoppen voor kleren zonder frustratie. Ondanks dat ik mijn best doe af te vallen en gezond te eten is dit toch best lastig. Wat ik vooral hoop is dat ik mezelf kan accepteren, totdat het wel lukt om die wensen uit te laten komen.

Hoe (on)zeker ben jij over je eigen lichaam?
Hoe komt dat?

Lees ook:   Geluksmomentjes | Week 44 | Herfstwandeling & zwemmen

4 gedachten over “Lifestyle | Curvy Supermodel, body shaming en een maatje meer”

  • Ik ben vréselijk onzeker over mijn lichaam en toon daarom nooit foto’s van mijzelf waar ik volledig opsta. Ik let superhard op mijn eten (2,5 liter water per dag, 1200 kcal per dag, koolhydraatarm leven) maar doordat ik een ziekte heb blijven mijn benen dik. Ik word hier wekelijks op aangesproken en krijg vaak scheldwoorden naar mijn hoofd geslingerd, terwijl ik wel gewoon supergezond leef. Bodyshamen zou echt moeten stoppen!

    • Wat rot dat jij ook zo onzeker bent! 🙁 Hopelijk voel je je ook op een dag zekerder of jezelf. Vervelend dat zoveel mensen er zo vaak wat over zeggen… You go girl! Jij bent ook prachtig!

  • Ik ben niet perse onzeker over mijn lichaam maar wil wel wat strakker in m’n velletje zitten. Ben nu bezig met het MKBM dieet om dat voor elkaar te krijgen. Het gaat niet heel snel maar dat vind ik ook niet erg, als ‘t er maar af blijft. Reden: m’n oude kleding past niet echt meer/ziet er niet meer zo leuk uit als ik het draag dus dat is voor mij de reden dat ik wat gewicht wil verliezen 🙂 Maar ik vind dat jij je niet hoeft te schamen hoor, eerlijk is eerlijk, je hebt misschien een maatje meer maar daar is niets mis mee en je ziet er goed uit, dat is het belangrijkste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.