Het nieuwe jaar komt er aan, tijd om dus nieuwe doelen te bedenken. Dit betekent niet dat ik ze van 2017 allemaal behaalt heb, helaas, maar toch vind ik het belangrijk om te kijken wat ik in het komende jaar graag zou willen bereiken.

  • Afvallen en sporten

Ja, deze blijft gewoon staan. Aangezien het in 2017 niet erg opschoot blijft ook mijn doel van 25-30 kg afvallen staan. Echter wel met het oog op wat goed voelt. Bereik ik dit al eerder? Dan ga ik natuurlijk niet door omdat ik per se dit getal heb gezegd. Het hangt er dus heel erg van af hoe ik in mijn vel zit en wat ik zelf op dat moment acceptabel vind. Daarbij ga ik ook weer meer letten op wat ik eet, want daar is zo’n decembermaand gewoon niet echt geschikt voor. Ook wil weer echt heel veel vaker 2 keer per week gaan sporten. Dit zal voornamelijk fitness worden.

  • Slapen & ritme

Oh boy, dit is echt een drama. Deze laten we ook maar staan. Zeker nu er achter mijn huis volop gebouwd wordt. Dit begint ’s ochtends om 07.00 uur. Dat betekent dat ik vaak mijn aantal uren slaap niet haal. Met 8 uur red ik het eigenlijk niet, maar dat is wel mijn minimale aantal uren. Ik moet er dus weer beter voor proberen te zorgen dat ik een goede manier vind om in te slapen. Wellicht dat een soort ritueel hierbij helpt. Het uur schermtijd is gebleven. Ik ben er nog niet uit hoe, maar dit uur zou ik graag anders willen invullen aan het begin van de dag.

  • Mijn blog inschrijven bij de Kamer van Koophandel

Als het mag, in combinatie met het ontvangen van een uitkering, zou ik mijn blog graag willen inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Op die manier wordt het meer rendabel en wordt het misschien ook interessanter voor bedrijven om met mij samen te werken. Het blijft natuurlijk nog steeds een wens van mij om hier uiteindelijk van rond te kunnen komen, maar goed, daarvoor moeten er nog wel meer dingen gebeuren dan alleen deze inschrijving, haha. Gelukkig is het goed om te blijven dromen.

  • Vrijwilligerswerk vinden

Dit doel gaat een grote prioriteit hebben. Al is het maar voor een paar uur in de week, ik wil gewoon heel graag of iets met mijn secretaresse opleiding, of iets met PR doen. Dit sluit vaak weer heel mooi aan bij mijn blog. Ik heb nu een aantal dingen lopen, dat wil zeggen ik heb er een (open) sollicitatie heen gestuurd. Dus dat is afwachten. Spannend, maar ook heel leuk en stiekem vind ik het ook wel tijd worden, 3 jaar na het behalen van mijn diploma.

  • Meer tijd doorbrengen met mijn vrienden en familie

Ik zeg het steeds weer en ik doe er ook echt mijn best voor, dus deze blijft staan. Zo heb ik al een leuk uitje met mijn vader gepland voor in januari. En ook wil ik dit jaar gewoon weer een keer een weekendje met mama weg. Dat zijn leuke momenten waarbij je net even wat meer echt tijd voor elkaar hebt, dan wanneer ik gewoon een weekendje naar Deventer ga. Ook vind ik het belangrijk om mijn vrienden regelmatig te blijven zien.

  • Meer dingen doen die ik leuk vind om te doen

Zo wil ik dit jaar echt een keer 15 boeken lezen. Ik heb er nog een heleboel liggen die ik uit wil lezen, of waar ik überhaupt in wil beginnen. Dus dit is een mooi doel voor 2018! Sowieso gaat het in vakanties meestal best snel. Ik ga er gewoon weer voor. Daarnaast zou ik het heel fijn vinden als ik weer wat meer kan schrijven, foto’s maken en scrappen. Misschien ook wat vaker de keuken in duiken om iets, al dan niet, gezonds te bakken. Dat schiet er allemaal nu best vaak bij in. Wellicht lukt het me ook nog om in 2018 weer een cursus te doen op hobby- of werkgebied.

  • Mijn blog nog meer naar mijn zin maken

De laatste tijd ben ik wat minder tevreden met mijn blog. Dat demotiveert. Ik wil dus een keer gaan zitten en echt bij mezelf nagaan wat er voor mijn gevoel moet veranderen. Er zijn een aantal rubrieken die veel meer tijd kosten dan anderen en er zijn een aantal waar ik niet zo blij meer mee ben. Mijn doel is dus dit zo snel mogelijk in 2018 te verbeteren. Dit betekent ook zelf meer foto’s maken, regelmatiger posten en moeite steken in de promotie van mijn blog. Ook wil ik minder vaak last minute mijn artikelen schrijven, want dat zorgt voor meer stress en minder plezier.

Lees ook:   Dingen die ik leuk vind aan de decembermaand

Wat zijn jouw doelen voor 2018?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.