Ik vind het ontzettend leuk om spellen te spelen. Zowel bord-, als kaart- als dobbelspellen. Zeker wanneer het wat minder lekker weer is of een winteravond is het super gezellig. Een hapje en drankje erbij en meer heb je niet nodig. In deze blogpost deel ik mijn  favoriete (bord) spellen.  Voor een spel voeg ik de foto tussen, omdat ik die niet in huis heb.

  • Yahtzee

Dit is een oude favoriet, maar dan wel het héle blaadje. Ik kan me hier enorm mee vermaken. Hoewel ik niet zo goed ben met verliezen, speel ik dit toch regelmatig. Zelf als ik even aan het koken ben of niet kan slapen speel ik wel eens een potje Yahtzee in mijn eentje. Een stuk ongezelliger dan wanneer je het met meerdere mensen speelt, maar je bent weer even wat verder qua tijd.

  • Dominion

Dit is een kaartspel. Hierin moet je een sterk deck creëren en op die manier de meeste punten hebben aan het eind van het spel. Tijdens een beurt mag je 1 actie doen en 1 aankoop. Echter zijn er wel kaarten die het aantal hiervan kunnen verhogen. De geldkaarten beslissen voor hoeveel je een aankoop kunt doen. Inmiddels zijn er diverse uitbreidingen voor Dominion te krijgen. Hierdoor heb je meer opties in je spel om sneller een hoger punten aantal te hebben.

  • Pandemic

Bij Pandemic is het de bedoeling dat je medicijnen ontdekt en uitroeit. Hiermee red je de wereld. Elke beurt mag je vier acties doen, waaronder lopen, ziekteblokjes verwijderen of een onderzoekscentrum bouwen. Door goed samen te werken en je ‘functie’ goed in te zetten kan het makkelijker worden om een ziekte te ontdekken. Bij elke beurt komen er echter ook nieuwe ziekteblokjes op het bord. Natuurlijk hoop je een uitbraak te voorkomen, dit gebeurt wanneer er een vierde blokje geplaatst zou moeten worden, maar lukt dat ook? Het is dus belangrijk strategisch te spelen en op tijd landen vrij te krijgen van de ziekte.

Lees ook:   Geluksmomentjes | Week 15 | Jurjen jarig & ijsje eten

  • Flashpoint

Flashpoint is een bordspel. In diverse kamers in het huis is ‘brand’. De bedoeling is om de brandhaarden en vuurtjes op tijd uit te krijgen. Daarnaast moet je minimaal 7 bewoners en/of huisdieren redden, zodat zij niet omkomen. Per ronde kan je blussen, slachtoffers ‘ontdekken’ of uit het huis verplaatsen. Elke keer wanneer je een ronde gehad hebt komt er een nieuwe brand bij (of een bestaande brand breidt uit) en wanneer je een slachtoffer hebt gered, moet ook hier een nieuwe voor geplaatst worden. De locatie wordt bepaald door een rol met de dobbelstenen. Ook hierin heb je diverse rollen.

Dit zijn mijn favoriete spellen. Wat speel jij graag?

7 gedachten over “December | Mijn favoriete (bord)spellen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.