dingen die ik leuk vind aan de winter
Kerstlichtjes, cadeautjes en gezelligheid. Allemaal dingen die niet mogen missen om echt in de kerstsfeer te komen. Er zijn ook minder leuke dingen aan de decembermaand, maar dit zijn dingen die ik leuk vind aan de decembermaand. 

Verlichting

Dat het vroeg donker wordt, heeft geen positieve invloed op me. Toch vind ik de lampjes heel gezellig. Al rond de schemering gaat de stekker van de kerstboom erin en doe ik de kaarsjes aan. Ik heb dan ook een heel grote zak waxinelichtjes op voorraad.

Ook de lampjes in de straten van de stad en winkels vind ik heel gezellig. Het geeft een warmer gevoel in deze koude, donkere periode. Het is toch een beetje toevoeging aan de sfeer.

Gezelligheid

In december breng je meestal meer tijd door met mensen van wie je houdt. Aan het begin is bijna iedereen gestrest om alles klaar te krijgen voor de kerst, maar als het zover is is er plek voor gezelligheid.

Ik geniet er intens van om samen spelletjes te doen, seizoensfilms te kijken en lekker warme chocolademelk te drinken. Een dekentje over op de bank en dikke sokken aan maakt het nog knusser. ♥

Uitgebreid eten

Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik niet blij word van lekker uitgebreid tafelen. Met familie om de tafel en genieten van een diner waar net wat meer energie in is gestoken. Dingen eten die je ander niet eet, zoals rollade en stoofperen.

En natuurlijk oliebollen en appelbeignets. De gebakkraam vind ik echt bij de winterse gezelligheid horen en mag niet in het december straatbeeld ontbreken. Tot nu toe heb ik één oliebol gehad, maar ik ga er vanuit dat hier aan het eind van het jaar nog wel wat bij komen.

Cadeautjes

Niet per se een must, maar wel heel leuk. En inmiddels is het een traditie geworden, omdat kerst ons beter past dan sinterklaas. Daarom vind ik het leuk om Jurjen, maar ook anderen te verwennen met pakjes.

Zelf vind ik het ook heel leuk om cadeautjes te krijgen, dûh haha :-). Cadeautjes zijn gewoon leuk. Het hoeft niet duur te zijn, maar het idee dat iemand er aandacht aan heeft besteed en voor jou op pad is geweest… (G)

Wat maakt voor jou een decembermaand compleet?
Wat vind jij echt leuk aan de winter?

Eén gedachte over “Dingen die ik leuk vind aan de decembermaand”

  • Ja ik vind december maand ook gezellig en de lichtjes heb ik ook in huis en kerst versiering ga ook lekker uit eten en heb ook nog eerste kerst een verjaardag dus allemaal gezellig zo kom ik de dagen wel door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.