gemist tijdens de vakantie
Inmiddels zijn we alweer bijna een week terug van vakantie. We zijn 11 dagen naar Berlijn geweest en er ultiem van genoten. Toch heb ik wel wat gemist tijdens de vakantie.

In het buitenland ontdek je altijd wat je heel erg waardeert aan thuis zijn. Nu heeft het echt niet heel mijn vakantie beïnvloed, maar toch vond ik het wel jammer. Het gaat overigens niet alleen om eten en drinken.

Eten en drinken

Qua drinken miste ik heel erg de Radler 0.0%. Alcohol vrij kent Duitsland bijna niet. Helaas mag ik zelf geen alcohol, dus dit miste ik wel een beetje. Vooral omdat het heerlijk weer was en een koud drankje dan heel fijn is. Daarnaast drinken wij graag limonade, maar ook dit was er niet.

Wat eten betreft miste ik ook een aantal dingen. Bijvoorbeeld pindakaas, kroketten, gewone bacon of ontbijtspek. Daarnaast is de yoghurt ook heel anders in Duitsland. Nog veel milder dan hier in Nederland.

Wie mij goed kent en al wat langer volgt, weet dat ik dol ben op saté saus. Maar ook dit schijnt niet echt een gebruikelijk fenomeen te zijn in Berlijn. Ik heb het in ieder geval nergens kunnen vinden.

Andere dingen die ik gemist heb

Berlijn is niet echt om de hoek. Daardoor heb ik natuurlijk die 11 dagen geen vrienden gezien. Daarnaast waren we ook veel weg, waardoor ik voornamelijk ‘s avonds de optie had om even via WhatsApp te kletsen. Toch waren er ook momenten waarop ik heel moe was en even geen behoefte aan contact had. Dan pakte ik vaak mijn E-reader erbij.

Nibbels, mijn hamster. Die heb ik ook gemist. Gelukkig wist ik dat ze een hele goede oppas had en kreeg ik ook af en toe foto’s en filmpjes doorgestuurd. Hierdoor vond ik het wat minder moeilijk om haar achter te laten zo lang.

Bloggen. Dit vond ik ook wel een dingetje. Normaal gesproken beheerst dit best een groot deel van mijn week. Nu kon ik er niets/weinig mee. Ik had natuurlijk geen laptop mee. Daarnaast viel de inspiratie wat tegen. Uiteraard had ik wel voor alle dagen wat klaar staan dat ik normaal upload en dit gepromoot, maar het is zo anders dan actief schrijven.

Dit heb ik gemist in de vakantie. Toch was het geweldig. Meer volgt later.
Wat mis jij op vakantie?

2 gedachten over “Dit heb ik gemist tijdens de vakantie in Berlijn”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.