kerstballen

Dit jaar had ik voor het eerst ruimte voor een fatsoenlijke kerstboom. Een neppe, van 1.80 meter hoog. Waar de lichtjes al in zaten… Maar dus was het ook tijd om op zoek te gaan naar mooie kerstballen!

Wat ik gelijk bedacht: lichte kleuren. Ik had niemand om rekening mee te houden, dus ging los. Zo geschiedde het dat er nu roze, witte en zilveren decoratie in de boom hangt. Maar dat is niet alles: ook bordeaux en gewoon rode ballen zijn toegevoegd.

Bijzondere kerstballen

Nu kan ik natuurlijk al mijn kerstballen laten zien, maar een heel deel is gewoon effen gekleurd. Zonder patroontjes, vorm of wat dan ook. Dat is niet heel erg boeiend. Die slaan we dan ook mooi over. In deze blog deel ik mijn favoriete, bijzondere kerstballen.

Huisje

Sinds dit jaar zit er een echte kerstwinkel in de Herestraat in Groningen. Een zaak, helemaal gevuld met kerstballen en – ornamenten. 2 verdiepingen hoog. Ik kan je zeggen: heaven! ♥ Ik ben er al een paar keer geweest, maar blijf er enorm van genieten. Zelfs al hangt mijn boom helemaal vol en wil ik er eigenlijk dit jaar niets meer bij hangen.

Laatst, nog voor mijn boom er was, liep ik weer door deze winkel. Ik zag een roze met wit huisje hangen en was gelijk verkocht. Die ging met mij mee naar huis. Hij was er ook met groen, maar die kleuren waren een stuk killer. Bovendien, roze is echt mijn kleur.

Egel

Met een vriend ging ik een drankje drinken in de stad. ‘s Nachts liepen we langs Marc’s. Een heel uitgesproken etalage met de meest fel gekleurde ornamenten. Het trekt gewoon echt je aandacht wanneer je er langs loopt. Toch viel mijn oog op een te schattig egeltje met een rood broekje aan. Nu is de winkel ‘s nachts natuurlijk gesloten, maar het egeltje bleef in mijn hoofd spoken. Een tijd later (lees: een paar weken) ging ik terug tijdens openingstijd en nu hangt ie te shinen in mijn boom.

Uil

Dit is één van mijn aankopen van de Tuinland. Een glazen kerstbal, met een opening aan de voorkant. Daardoor heen zie je een uil op een tak zitten, bedekt met sneeuw. Nu ben ik al dol op uilen, maar deze vormgeving is gewoon… Geweldig! 🙂 Bovendien is het een rustig ogende bal, die echt een belangrijke spot in de boom heeft gekregen. Aan de bovenkant van de bal, lijkt het of er boomstam op zit. Zo mooi gedaan!

Heb jij een favoriete kerstbal of kerstornament?
Ik ben heel benieuwd wat die weergeeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.