Zomer
Officieel is de zomer begonnen! Qua temperatuur is dat niet te missen. In huis tikt de thermometer de 28° al aan, buiten over de 30°. En de zomerkleding ligt schoon gewassen in de kast.

Ik had al besloten niet op vakantie te gaan en dat blijft voorlopig zo. Toch wil ik 2 weken volledig als vakantie gaan inrichten. Tijd om plannen te maken voor deze weken, maar ook voor de rest van de zomer. Er is zoveel tijd over, hoe maken we het dan toch nog leuk?

Vakantiegevoel thuis

Laatst schreef ik al een artikel over thuis het vakantiegevoel oproepen of juist vasthouden. Daarin gaf ik een aantal tips. Maar dat is anders dan thuis echt vakantie vieren.

Door niet met mijn blog bezig te hoeven, voelt het meer als vakantie. Daarom ga ik de komende twee weken even goed mijn best doen. Op die manier hoef ik even niet actief te schrijven en foto’s te maken. Datzelfde geldt voor het huishouden. Hoe ik dat ga aanpakken moet ik nog even bedenken.

Het voordeel aan thuisblijven is: geen inpakstress, geen beenruimte tekort, je eigen bed… Dat zijn toch best wat voordelen als je het mij vraagt. Hoe erg ik er ook van hou op vakantie te gaan.

Picknicken & barbecueën

Onlangs heb ik met een van mijn vrienden een barbecue gekocht. Deze staat bij hem op het balkon te wachten tot we hem weer gaan gebruiken. Ik vind barbecueën echt iets voor de zomer. Lekker weer spareribs erop en anders is er genoeg anders lekkers te krijgen.

Daarnaast ben ik steeds meer bezig met stukken wandelen of fietsen. Op zulke momenten kun je natuurlijk ook zelf wat meenemen. Wat te drinken, wat broodjes… En dan lekker op een kleedje, of gewoon in het gras, gaan zitten om het te verorberen. Ik kijk er al naar uit.

En meer eten…

Nee, niet als in de hoeveelheid! Ik heb een aantal recepten opgeslagen op Pinterest. Hiervan wil ik er minimaal 2 van proberen. Bovendien vind ik dat ik dan in de weekenden uitgebreid mag ontbijten. Met bacon en zo… De rest van de tijd houdt ik het gewoon bij het normale. Anders lukt dat afvallen nooit. Ik vind het wel belangrijk in de vakantie om lekker te eten, dus ik ga niet ‘wel prima’ maaltijden maken, maar dingen die ik echt lekker vind. En een keer stokbrood met kruidenboter, heerlijk!

moeilijk aan weer thuis zijn

Lezen

Al zal dit wat minder worden dan normaal gesproken. Ik ben sinds de uitbraak van het virus nog niet terug geweest naar de bibliotheek. Gelukkig heb ik nog 2 spiksplinternieuwe boeken staan: Ik pleit voor jou en Zomer in het Duincafé. Hoe toepasselijk die laatste. En beide gekregen voor mijn verjaardag. En misschien ga ik wel boeken opnieuw lezen die in mijn kast staan te pronken. Of toch eens de stap wagen en mijn collega’s aan het werk zetten… Hoe dan ook: ik ga lezen! Normaal lees ik 4-7 boeken in 2 weken vakantie. Nu hoeft het niet zoveel te zijn, maar ik wil het weer oppakken.

Genieten op het balkon

Oké, met deze temperaturen is het er in de middag niet uit te houden. Maar hoe lekker is het om je dag te beginnen met een ontbijtje op het balkon. Dat ga ik meer doen wanneer het weer het toe laat. En lekker met een boek daar zitten… Sinds kort heb ik 2 echt goede tuinstoelen, die ik in 6 standen kan zetten. Ideaal!

De dag hier afsluiten vind ik ook heel fijn. De zon onder zien gaan, genieten van de zwoele zomeravonden met een kaarsje. Een wijntje, wat lekkers… Kortom, ik ga mijn balkon goed gebruiken. ♥

Drankje

Verfrissende drankjes maken

Dat het belangrijk is veel te drinken hoef ik je niet te vertellen. Maar hoe leuk is het om zelf met combinaties te gaan experimenteren? Ik heb laatst ice tea siroop van de Lidl ontdekt. Deze is super lekker en makkelijk om er een grote hoeveelheid van te maken. Daarnaast heb ik ook peersiroop gekocht om wat mee uit te proberen.

Wat ik wel even moet doen is ruimte in mijn vriezer maken. Dan kan ik ook zelf ijsblokjes maken, want die mogen natuurlijk niet ontbreken. Hoe verfrissend wil je het hebben. En die kun je ook heel subtiel in een glas Radler 0.0% of rosé laten vallen. 😉

En verder…

  • Een ijsje halen bij een echte Italiaanse ijssalon.

  • Regelmatig voetenbadjes maken ter verkoeling.

  • Mee naar de moestuin.

  • Veel aardbeien en (water)meloen eten.

  • Een waterballon gevecht (waar ik nog een slachtoffer voor moet zoeken haha).

  • Schrijven, scrappen en andere hobby’s.

  • Met vrienden afspreken die ik nu ook al zie.

Wat ga jij doen deze zomer? Staan er speciale dingen op de planning?
Volg me op Instagram om deze activiteiten te zien & meer uit mijn dagelijks leven.

Eén gedachte over “Dit zijn mijn plannen voor deze zomer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.