Weckpot versieren voor Pasen
Heb jij al paaseitjes in huis? Vandaag is het Palmpasen, de zondag voor Pasen. Daarom heb ik een leuke DIY voor je. Ik deel stap voor stap hoe ik het heb aangepakt en natuurlijk een lijstje met benodigdheden.

Je paaseitjes leuk op tafel zetten, dat wil toch iedereen?! Daarom ging ik een weckpot versieren voor Pasen. Een voor de chocolade eitjes en één voor de gekookte eieren. Bovendien is het ook een leuk tijdverdrijf.

Benodigdheden

Eigenlijk heb je voor deze creatieve uitspatting helemaal niet zoveel nodig. Een deel had ik nog in huis, een ander deel heb ik nog even gehaald. Maar blijf veilig en gezond! Er zijn ook opties om het online te bestellen.

  • A4 printpapier

  • Plakband

  • Potlood of fineliner

  • Weckpot

  • Porselein- en glas stiften (ik gebruik deze van Action)

  • Paaseitjes/eieren

Werkwijze

De werkwijze is niet ingewikkeld. Iedereen kan dit in principe maken. Bovendien is het ook leuk om met kinderen aan de slag te gaan. Misschien kan je er je buren mee verrassen door het voor de deur te zetten, maar je kan het natuurlijk ook zelf houden. 😉

Stap 1:
Zoek op bijvoorbeeld Pinterest hoe je een konijn, kuiken en mandje met eieren tekent. Onder de links vind je de sites en voorbeelden die ik heb gebruikt. Ga deze op het A4tje proberen te tekenen, net zo lang tot je tevreden bent. Let hierbij ook op het formaat, zodat het niet te klein wordt op je voorwerp.

Weckpot versieren voor Pasen

Stap 2:
Knip de tekeningen uit en plak ze met plakband aan de binnenkant van je weckpot.

Weckpot versieren voor Pasen

Stap 3:
Teken met een (zwarte) porselein- of glasstift het figuur op je weckpot.

Stap 4:
Nu de afbeelding erop staat kan je de papiertjes uit de weckpot halen en je afbeelding inkleuren.

Resultaat

En dit is dan uiteindelijk het resultaat. 🙂 Ik vind het er super gezellig uit zien. Alleen de stiften zijn niet allemaal even dekkend. Dat is wel weer jammer.  Heb jij nou ook zin gekregen om deze DIY te maken? Dan vind ik het leuk als je het resultaat met me deelt. Gebruik hiervoor op Instagram #enjoycelife.

De stiften die ik gebruikt heb zijn niet vaatwasser bestendig! Deze wel.

Ga jij Pasen vieren?
Heb jij dan ook het huis versierd?

De linkjes naar producten zijn affiliatie linkjes. Ik ontvang een kleine commissie wanneer je via mijn link besteld. Hier betaal jij niets extra’s voor.

2 gedachten over “DIY | Weckpot versieren voor Pasen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.