COCO-MAT
Bij dezen wil ik een nieuwe categorie toevoegen aan mijn blog, namelijk duurzaamheid. De laatste tijd lees je veel over een plastic overschot, maar er zijn meer manieren om duurzaam te leven. Zo ook door het kopen van COCO-MAT artikelen voor je huis- en slaapkamer.

Begin deze maand ontving ik een persbericht in mijn mailbox. Dit ging over de 100% biologische home- en slaapproducten van het, van oorsprong Griekse bedrijf, COCO-MAT. Mijn interesse werd gelijk gewekt, omdat ik me steeds meer aan het verdiepen ben in duurzaamheid.

Over COCO-MAT

In 1989 is dit merk opgestart in Athene. Alle producten worden handgemaakt in Xanthi, ook in Griekenland gelegen. Zij willen de beste bedden ter wereld maken, die zo duurzaam mogelijk zijn. Hiervoor worden alleen producten als wol, biologisch katoen, kokosvezels en linnen gebruikt. COCO-MAT heeft meer dan 100 winkels in meer dan 20 landen en levert aan ruim 2500 hotels in de wereld. Op het gebied van duurzaamheid zijn ze dan ook marktleider.

In Nederland zijn de COCO-MAT bedden in onder andere Hotel de Hallen, Morgan & Mees, blooming Hotel, Stroom, Hotel L’ Europe en het NDSM-Crane Faralda Hotel te vinden. In Nederland zijn vier COCO-MAT winkels gevestigd, namelijk in Rotterdam, Arnhem en twee in Amsterdam.

Een zomerse look

Voor de zomercollectie van dit jaar is gekeken naar de Griekse roots. Er zijn natuurlijke materialen gebruikt in pastel- en beachy kleuren. Daarnaast is er gekozen voor streepjes, bladeren, bloemen en aardetinten in de designs.

Door de frisse kleuren kun je diverse artikelen en designs met elkaar combineren. Elke stijl heeft een eigen stijl, maar te samen vormen ze een geheel. Deze kun je eindeloos opnieuw combineren, waar in huis of tuin je maar wilt.

Een greep uit de collectie

Esri Kussenslopen

Deze slopen zijn verkrijgbaar in 3 maten, te weten 30×50, 50×50 en 45×45 cm. Deze producten zijn gemaakt van 100% linnen of een mix van linnen en katoen. Er zijn verschillende kleuren, designs en kleurencombinaties te maken.

COCO-MAT

Esri sprei

Deze sprei bestaat uit 100% linnen en heeft aan de zijkanten franjes. Je kunt kiezen uit rode of blauwe strepen. De afmeting is 130×240 cm.

COCO-MAT

Pillow positive project

Sinds 2012 ondersteunt het merk vrouwen met borstkanker. Al meer dan 7000 vrouwen over de wereld zijn geholpen, door het doneren van hartvormige kussens. Deze kussens worden gestuurd naar oncologieziekenhuizen in Griekenland (7), Duitsland (3), Nederland (3) en België (2). Het mooie is dat dit aantal alleen maar groeit.

In 2001 werd het Heart pillow project gestart in een kliniek te Tennessee, Amerika. Steeds meer mensen gingen dit initiatief steunen, waardoor er succesvolle samenwerkingen zijn gekomen met borstkanker gerelateerde ziekenhuizen, instellingen en organisaties.

Ben jij bezig met duurzaamheid?
Wat doe jij ervoor?

Eén gedachte over “Duurzaamheid | COCO-MAT | Biologische slaap- en homeproducten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.