Omapost

Wanneer ik op vakantie ga stuur ik altijd een kaartje naar huis. Een naar mijn oma, maar ook naar mijn ouders. Dit omdat ik op die manier wil laten weten dat ik aan ze denk en hoe de vakantie is.

Eerlijk is eerlijk, ik word zelf heel blij van een kaartje of persoonlijk poststuk. Ik denk dat anderen dat zelfde hebben, zeker wanneer je ouder wordt. Echte post is gewoon veel cooler! Een leuk initiatief hiervoor is Omapost.

Wat is omapost

Omapost is een app waarmee je je eigen foto’s op een offline kaartje kan versturen. Bijvoorbeeld naar je opa of oma. Daar dient de app zijn naam aan. Doordat jouw nummer en boodschap op de kaart, kom je wellicht weer wat sneller met elkaar in contact. Zo kun je bijvoorbeeld omapost op vakantie gebruiken.

Het initiatief is opgericht, omdat jongeren en ouderen zo elkaar niet uit het oog verliezen. Opa’s en oma’s weten op die manier wat er in jouw leven speelt. Super leuk en persoonlijk. Heb je zelf nou geen opa of oma meer, dan kan je gekoppeld worden door de oprichters van de app.

Hoe werkt deze app?

Behalve via de app is het ook mogelijk om via de website Omapost.nl, eveneens met credits, kaartjes te versturen. Dit is de manier waarop ik een kaartje heb verstuurd Het werkt eigenlijk heel makkelijk. Je upload als eerste een foto. Daarna maak je een tekst op de achterkant en voer je de contactgegevens in. Het adres van de ontvanger dus. Binnen een paar minuten ben je klaar.

Wat ik wel een nadeel vond is dat je eigenlijk geen zijbalk hebt, waarmee je naar beneden kunt scrollen. Hierdoor is het op de site lastig naar een volgende stap te gaan.

Op Omapost betaal je met credits. Deze koop je via je online portemonnee. Met IDeal te betalen. Elk kaartje kost 1 credit, maar deze credits verlopen niet. Een kaartje kost €2,50, maar wanneer je er 3 koopt betaal je 7,-.

Een kaartje naar mijn oma

Natuurlijk leek het me leuk een kaartje naar mijn oma te versturen. Daarvoor koos ik een foto van mijn hamster. Die heeft ze immers nog nooit gezien. Achterop zette ik een berichtje waarbij ik liet weten dat Nibbels even ‘hoi’ kwam zeggen en dat we aan haar denken.

Mijn moeder heeft een foto gemaakt en daar staat oma met een stralende lach op. Heel mooi om te zien en leuk dat ze zo blij is met het kleine berichtje. Het kaartje werd echter wel een aantal dagen later bezorgd dan vooraf aangegeven op de site. Gelukkig is ie gewoon aangekomen. 🙂

Evenementen

Omapost.nl is een sociaal initiatief. Dit houdt in dat je niet alleen kaartjes kan versturen, maar dat er ook evenementen worden georganiseerd. Deze vind je op de Facebook pagina van Omapost.

Daarbij kan je denken aan een rondleiding of proeverij, een bakmiddag, maar ook spelletjesmiddagen. Kortom een manier om oud en jong samen te krijgen. Dit gebeurt op diverse locaties door het land.

Ook een kaartje sturen?

Wil jij nou ook een kaartje sturen? Dat kan! Ik mag 25 mensen blij maken met een code voor één kaartje. ENJOYCE-OP1 is de code. Deel jij je kaartje ook even? Tag dan Omapost en vergeet hen ook niet te liken.

Stuur jij nog fysieke post?
Naar wie doe je dit voornamelijk?

Eén gedachte over “Echte post is leuker | omapost.nl”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.