Fenna houdt het luchtig
Hallo lieve lezers van EnJOYce life,

Mijn naam is Fenna van Kerckhoven en 22 jaar oud. Joyce heeft mij gevraagd om voor haar blog mijn verhaal te delen. Natuurlijk ik wil dat! Ik ga vandaag wat vertellen over mijn leven, mijn verhaal. Ik vertel het graag op een luchtige manier om anderen te helpen.

Random Facts

Als eerst zal ik wat random informatie vertellen. Ik woon samen met mijn ouders in Noord-Brabant en ik studeer communicatie aan Hogeschool Fontys in Tilburg. Ik ben gek op een goed boek lezen, schrijven, een gezellig dagje met vriendinnen shoppen, sushi eten, fotograferen en snowboarden. Daarnaast ben ik geïnteresseerd in alles wat met social media te maken heeft en je mag mij wakker maken voor een reis de bergen (het liefst als er sneeuw ligt). Naast studeren en leuke dingen ondernemen heb ik ook mijn eigen blog, Hou Het Luchtig.

Hou Het Luchtig heb ik opgericht om positief te (leren) leven met een chronische ziekte. Dit doe ik door in mogelijkheden te denken en mijn verhaal te delen om anderen te inspireren. Op deze website zie je wat ik allemaal wél kan en deel ik persoonlijke verhalen over hoe ik dingen oplos.

Chronisch ziek

Ik ben, net als Joyce, ook chronisch ziek. Ik noem het altijd een waslijst 🙂 Laat ik maar beginnen:

Ik heb een longziekte (BPD). Dat houdt voor mij in dat ik weinig weerstand heb en ik heb ik 30% minder longinhoud. Hierdoor ben ook ik chronisch moe. Daarnaast heb ik drie krommingen in mijn ruggenwervel (scoliose), dit veroorzaakt dagelijkse pijn in mijn rug. En als laatste heb ik een prikkelbare darm (PDS) en ben ik dyslectisch. Het lijkt heel veel en dat is het misschien ik ook wel. Maar ik ben ook gewoon Fenna.

Hou Het Luchtig

Mijn blog heet niet voor niks Hou Het Luchtig. Voor mij betekent dat het letterlijk en figuurlijk luchtig houden. Door door te zetten en in mogelijkheden denken. Dat is waar ik goed in ben en wat ik graag wil delen. Door positief te zijn kijk ik naar wat ik wél kan. Ik zeg altijd, ‘ik kan alles, alleen soms wel met wat aanpassingen.’ Dat is zo. Dat betekent niet dat het altijd even makkelijk is. Ik moet het er wel mee doen, dus blijf ik positief. Ondanks de vermoeidheid of pijn. Daar word mijn dag veel leuker en gezelliger van!

Fijne dag en geniet ervan!

Liefs, Fenna
www.facebook.com/houhetluchtig
www.instagram.com/houhetluchtig

Eén gedachte over “Fenna houdt het luchtig, ondanks haar ziektes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.