DEUR
DEUR
Foto van MC Kleuver zelf
Het is bijna zomer en voor MC Kleuver betekent dat een nieuwe stap. Hij gaat voor het eerst niet mee met zijn ouders, maar vertelt over zijn plannen voor deze vakantie. 

Winderig. Zonnig. De meeuwen die op het strand tussen de mensen lopen. Het is een gewaarwording waar ik graag naar kijk. Een nieuwe deur opent zichzelf. Iemand komt uit één van de pashokjes die speciaal voor vandaag op het strand zijn neergepoot. Het is zomer en dat is te merken op het Zandvoortse strand. De strandtenten lopen over. De bedden zijn bezet en de zee is een zee van luchtbed. Het is grappig om al die verschillende kleuren te zien. Dat doet mij denken aan het strand van Lloret de Mar. 

Dit is het eerste jaar dat ik niet meer mee ga met mijn ouders. Best vreemd. Maar de ene deur gaat dicht en de volgende gaat open. Ik kan mezelf leren koken, voor het huishouden zorgen en ik kan de hele dag mijn eigen dingen doen. Het is in de zomervakantie. Dus ik kan lekker dagjes weg. Een terrasje pakken en met vrienden afspraken. Als die thuis zijn. Ik bedenk mij nu dat de meesten ook op vakantie zullen zijn. Is dat even pech hebben. Ik kan in ieder geval extra tijd besteden aan mijn schrijfwerkzaamheden. Misschien heb ik wel een job. Dat zou leuk zijn.

Dit is het eerste jaar dat ik niet mee ga met mijn ouders. Dus ik kan lekker dagjes weg. 

Spanje is het land waar ik van houd. Op voorhand weet ik al dat ik het ga missen om twee volle dagen in de auto te zitten. Ik houd ervan om door de Spaanse straten te lopen. Ik krijg meteen een warm gevoel. En dat niet alleen van binnen. Het lijkt mij daarom goed om het Spaanse gevoel naar Nederland te halen. Dwalen door de steegjes in de stad, barbecuen op de plaat in de tuin en mijn voeten lekker afkoelen in een bak water. Scheelt dat de laatste twee dingen binnen kunnen. Als het moet, dan kan het plenzen. Ik zit in de woonkamer op de bank met natte voeten. Oh ja en dan nog iets. Bij mij in de straat vind ik regelmatig een verdwaalde meeuw. 

Joyce: Spannend voor het eerst niet mee. Ben heel benieuwd hoe het je gaat bevallen. Hopelijk bevalt het je heel goed en anders kun  je vast volgend jaar weer mee.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *