Een constante, lichte stress schiet er door mijn rug heen. Ik weet niet beter en tot op de dag van vandaag heb ik hier last van. Natuurlijk zijn er dingen die mij kunnen helpen. Maar dan moet je daar wel eerst achter zien te komen. Dat heeft even geduurd. Ik wil jullie mee terugnemen naar een bepaald moment. Voor zover ik weet is het januari 2015. Ik ben een paar maanden gestopt met school en mijn week ligt helemaal open. Er staan geen afspraken in. Totaal leeg. Wanneer ik wil beginnen met eten, houdt iets mij tegen. Het is de stress die naar boven komt.

Van spuug naar gal

De eerste paar keer spuugde ik mijn eten uit om de stress te onderdrukken. Wanneer ik dat had gedaan, kon ik normaal mijn ontbijt naar binnen schuiven. Dit werd echter steeds lastiger. Ik denk dat het toppunt in afgelopen mei lag. Voordat ik ging eten, spuugde ik gal. Dat hoort natuurlijk niet. En het is ontzettend vies. Daarnaast had ik last van een duwend gevoel in mijn buik. Mijn maag werd als het ware leeggepompt. Dat is mijn eigen conclusie. Het werd tijd dat ik actie ging ondernemen. Dit kon niet meer langer doorgaan.

De oplossing

Het duurde uiteindelijk nog bijna twee maanden tot er een oplossing gevonden leek te zijn. Ik had het al eens eerder geprobeerd, maar zonder effect. Volgens mijn eigen theorie moest ik braken, omdat ik op school altijd stress uit mijn lichaam liep. Letterlijk. Mijn lichaam heeft het overgeven als alternatief gemaakt. De oplossing was dus simpel. Ik moest weer gaan lopen. Momenteel heb ik drie weken elke ochtend ongeveer een kwartiertje gewandeld. En raad eens, het werkt als een tierelier. Ik geef mezelf in procenten een indicatie hoeveel de stress is verminderd. De ene dag was dat 20 procent en de volgende dag 45 procent. Dat vind ik nogal een verschil. Ik ben heel blij dat ik elke ochtend kan wandelen. Het stemt mij positief en ik kan gewoon mijn broodje eten.

Fijn om te lezen dat je nu op een betere manier met stress om kan gaan. 
Bedankt voor het delen, hopelijk hebben mijn lezers er wat aan. 

Eén gedachte over “Gastblog | MC Kleuver | Een uiting van stress”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.