Een deadline op de maandag of een belangrijk gesprek op de dinsdag. Dat levert een hoop op, stress namelijk. Ik was erg zenuwachtig in het weekend en daar wil ik nu graag meer over vertellen.

Ik zal even kort de situatie schetsen. Mijn praktijkexamen voor het autorijden had ik op een maandagochtend. De zenuwen begonnen echter al op de vrijdag. Een kriebelig gevoel voelde ik in mijn rug. Zo kan ik aanvoelen hoe laat het is. De steken in mijn rug vertellen mij hoe erg het met mij gesteld is. gek genoeg heb ik dit gevoel voornamelijk thuis. Daar kwam ik niet zolang geleden pas achter. Het is namelijk zo dat ik thuis, op mijn eigen plekje, de tijd heb om na te denken over wat er gaat gebeuren. En dat maakt het goed fout. Hierdoor kan ik mijzelf echt helemaal gek maken met zaken die er helemaal nog niet toedoen.

Afleiding gevonden

De vrijdagmiddag vertelde ik tegen een huisgenoot dat ik zenuwachtig begon te worden. Ze wist meteen wat er aan de hand was. Het rijexamen stond voor de deur. Ik begon daarom met een aspirine, terwijl mijn medicijnen me zouden moeten kunnen beschermen tegen deze zaken. Helaas is de stress altijd hoger dan zou moeten. Het weekend verliep redelijk rustig, doordat ik afleiding had gevonden. Op scouting had ik namelijk helemaal geen tijd om aan alle stress te denken die het verkeer met zich mee kan nemen.

Een banaan

Zondagavond kreeg ik opnieuw te maken met een kriebelig gevoel in mijn rug. Ik wist wat ik moest doen, een banaan eten. De voedingsstoffen die in dit fruit zitten, geven stofjes af die helpen rustig te worden. Althans, dat is hoe ik denk dat het werkt. Hoe later het op de avond werd, hoe rustiger ik me begon te voelen. Dat was echt heerlijk. De beruchte maandagochtend werd ik dan heel kalm wakker. Al was het vroeger dan normaal. Om half 10 stapte ik de auto in. Op weg naar een geslaagd examen.

Een beknopte samenvatting dat mij helpt bij een zenuwachtig gevoel:

  • Zoek afleiding.

  • Eet een banaan.

Wil je meer van mij lezen? Kom dan kijken op mijn blog!

Joyce: Bedankt dat je je tips en verhaal met ons wilde delen en nog gefeliciteerd met je rijbewijs. Bijzonder dat je aan je rug kunt voelen hoe het gesteld is. Hopelijk mogen we binnenkort meer van je lezen. 

 

Eén gedachte over “Gastblog | MC Kleuver | Zenuwachtig in het weekend”

  • Leuk geschreven,en fijn eindelijk n man die zn gevoel goed en vlot onder woorden kan brengen.
    Hoezee Joeoie mijn dag kan niet meer stuk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *