Allereerst wens ik jullie, mijn lezers, een heel gelukkig en gezond 2017! Hopelijk kan je in dit jaar je doelen bereiken en dromen waarmaken. Graag wil ik jullie bedanken voor het lezen en bezoeken van mijn blog en sociale media. Zonder jullie was ik nooit zo lang doorgegaan. 

Afgelopen jaar was een bewogen jaar. Het begin vergeet ik het liefst zo snel mogelijk, terwijl ik met de tweede helft echt heel blij ben. In deze blog blik ik terug op het afgelopen jaar en vertel ik hoe ik de goede voornemens voor 2017 met jullie ga delen. 

Januari tot en met april: 
Deze maanden kon ik nog steeds niet zoveel, was afhankelijk van mijn rolstoel en vriend(en). Psychisch ging het hierdoor ook echt niet goed. Mijn wereld werd enorm klein, omdat ik eigenlijk amper ergens kwam. Wel kreeg ik een super leuke en lieve hamster die me gezelschap houdt. In april was mijn vriend jarig, hij werd 28. Gelukkig kon ik wel enorm genieten van de momenten die ik buiten was. 

Mei tot en met augustus 
Wauw, wat veranderde er veel in deze maanden. Ik kreeg een diagnose, namelijk Lupus, vanuit de second opinion. Dit gaf echt een soort rust, omdat je het een naam kan geven. Ook kreeg ik een WMO taxipas, waardoor ik zelf weer naar vrienden en de Action toe kon. Het was heerlijk dat stukje vrijheid terug te krijgen. Ook werd ik 24 in mei. In juni gingen we op vakantie en kon ik op een elektrische fiets 130 km fietsen in een aantal dagen. Wat genieten, dit had ik nooit verwacht. Deze vakantie zorgde ervoor dat ik meer ontspannen was en echt in ging zien wat ik uit het leven zou willen halen. Die dingen ga ik in 2017 alleen maar voortzetten. In juli begon mijn revalidatie. De eerste keren met rolstoel, maar daarna zonder. Na 5,5 week ging ik zelfs met de fiets i.p.v. met de taxi. Wat een vooruitgang. Hier durfde ik alleen maar van te dromen. Tijdens de revalidatie heb ik heel veel geleerd rondom bewegen en energiebeheer. Augustus was een vrij rustige maand, waarin vooral de revalidatie door ging. Alle veranderingen zorgen voor een gelukkigere Joyce.

Lees ook:   Happy talk | Week 2 | Huurcontract tekenen & Enschede

September tot en met december
In deze maanden merkte ik vooral psychische vooruitgang. Lichamelijk had ik de meeste dingen die ik wilde al bereikt. In oktober reed ik de inspanningstest volledige uit, een bevestiging van de vooruitgang. Wat was ik trots op mezelf. Eindelijk voelde het weer alsof ik kon leven en kon doen wat ik graag wilde. Ik kan je zeggen, dat dat echt heel veel goeds doet met een mens. Zoveel vrijheid had ik bijna een jaar niet gehad. November begon ik met fitness bij bureau sport, gevestigd in het revalidatiecentrum. Hier sport ik nu twee maal per week en heb ik leuke contacten op gedaan. December stond voornamelijk in het teken van de feestdagen en ook de voorbereidingen ervan. Uiteraard dacht ik ook na over goede voornemens en wat ik graag zou willen in 2017. 

De doelen die ik in 2017 wil bereiken zal ik de komende week met jullie delen. Dit komt in meerdere artikelen online, omdat ik veel doelen heb. Wat zijn jouw goede voornemens? Wat wil jij heel graag kunnen zeggen aan het eind van komend jaar? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.