Grace & Frankie

Grace & Frankie is onze favoriete Netflix original serie. Er zijn inmiddels drie seizoenen uit die we helemaal gezien hebben. Maar waar gaat de serie over en waarom vinden wij hem zo leuk? Na het lezen van dit artikel wil jij hem vast ook zien!

Het verhaal
In deze serie zien we Jane Fonda (Grace) en Lily Tomlin (Frankie) in de hoofdrol. Ze zijn in de zestig en al zo’n 40 jaar getrouwd met hun partners, Robert en Sol. Twee succesvolle echtscheidingsadvocaten. Wanneer de stellen met elkaar op vakantie gaan kondigen de mannen al snel aan dat ze niet alleen zakenpartners zijn, maar ook een affaire hebben met elkaar. De dames waren nooit echt vriendinnen, mede door de verschillende leefstijlen, maar zitten door dit nieuws toch met elkaar opgescheept. 

De vrouwen willen zich alleen terugtrekken in het strandhuis dat Robert en Sol hebben gekocht. ’s Nachts op het strand hebben ze een goed gesprek, waarna ze besluiten om elkaar er doorheen te slepen. Gesteund door hun kinderen. Er groeit door de seizoenen heen een steeds hechtere vriendschap en in het laatst uitgekomen seizoen worden Grace en Frankie zelfs zakenpartners. Ze ontwerpen een vibrator voor oudere vrouwen (met artritis). Helaas komen ze door hun leeftijd moeilijk aan geld bij banken, maar krijgen op een onverwachte manier uiteindelijk toch het geld. 

Elke keer weer wordt de vriendschap van de twee op de proef gesteld, maar ze beseffen ook dat ze niet zonder elkaar kunnen. Robert en Sol worstelen ondertussen met de demonstraties tegen homo’s bij het theater waar Robert een uitvoering heeft met een theatergezelschap (voor homo’s). Ook biecht hij tegen zijn moeder op dat hij getrouwd is met Sol. Hij weet van tevoren dat hij niet op haar steun hoeft te rekenen. Ook dit levert weer interessante situaties op. 

Personages Grace & Frankie
Frankie is een creatieve, wiet rokende hippie, die in haar studio voornamelijk vagina’s schildert. Grace daarentegen heeft een succesvolle carrière in de cosmetica gehad en is niet vies van een Martini. Toch wordt haar leven positief beïnvloed door het karakter van Frankie, waardoor ze veel vrijer wordt. Het is een serie met enorm veel humor over de vrijgezelle dames die hun weg in het leven weer proberen te vinden. Grace wil, na verloop van tijd, weer aan een man. Natuurlijk hebben ze jarenlang niet gedatet, dus hoe gaat dat ook alweer? Frankie wil graag vrij zijn en een rijbewijs halen. Haar kinderen vinden dit echter geen goed idee. Hoe ouder je wordt, hoe meer je lichaam verandert. Frankie’s oplossing is high worden en dan komt alles goed. 

Waarom ik deze serie zo leuk vind
Er worden alledaagse onderwerpen aangesneden, maar altijd met een goede portie humor. Voor je het weet is er weer een heel seizoen voorbij. Het is een serie voor makkelijk vermaak, maar zet je daarnaast ook aan het denken. Ondanks dat de hoofdpersonages niet van mijn leeftijd zijn en een heel ander leven lijden, is het toch erg leuk en vermakelijk om te kijken. Elke keer wanneer er een nieuw seizoen op Netflix komt, hebben we deze binnen een week helemaal gekeken. Als je een serie zoekt om lekker bij te lachen is dit zeker wat voor jou! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *