In de supermarkt op Kreta zag ik enorm veel soorten nougat liggen. Ik wilde er wat mee doen, maar had geen idee wat. Toen zei Melissa dat het misschien leuk was te vergelijken met nougat in Nederland. Een prima idee.

Je kan het zo gek niet bedenken of je vindt de smaakcombinatie in de nougat. Chocolade met banaan, amandel met pistache noten… Ik koos er vier uit, iets met gewicht in de koffer. Ook kocht ik in Nederland de drie smaken die ik kon vinden. Op zoek naar onze favoriet!

Nougat van Kreta

De nougat is op Kreta erg goedkoop. Per reep van 60 gram betaal je 1,10. En je kunt er echt heel lang mee doen. Het is namelijk best machtig. Wat ons opviel was dat de nougat steviger was, maar niet tegen de warmte kan haha. Het werd enigszins plakkerig.

In de chocolade banaan variant vonden we de banaan niet terug en dan bij de appel kaneel overheerst de kaneel. De eerste reactie was dan ook what the f*ck?! Het zijn erg lekkere smaken, maar wel veilig.

Nougat in Nederland

Die van Lonka uit Nederland was een stuk taaier. Het is ook totaal geen soft nougat. Bij bijna alle drie de soorten hadden we eigenlijk zoiets: het is oké, maar niet spannend. Bij de karamel was de geur veel sterker dan de smaak. Per smaak betaal je ongeveer 1,40.

De smaken waren veilig, maar toch vond ik de noot en fruit erg lekker! Ik vind het lastig om uit te leggen, maar voor mij is dat hoe nougat hoort te smaken.

Onze beoordeling

Jurjens mening:
Lonka Karamel ☆☆☆
Lonka Chocola ☆☆
Lonka Noot en fruit ☆☆

Kreta chocolade banaan ☆☆☆
Kreta aardbei ☆☆☆☆
Kreta appel kaneel ☆
Kreta pistache ☆☆

Mijn mening
Lonka Karamel ☆☆
Lonka Chocola ☆☆☆
Lonka Noot en fruit ☆☆☆☆

Kreta chocolade banaan ☆☆☆☆
Kreta aardbei ☆☆☆
Kreta appel kaneel ☆
Kreta pistache ☆☆

Zoals je ziet hebben we allebei dus een andere voorkeur. Ik kon zelf echt niet kiezen tussen de noot en fruit variant van Lonka en de chocolade banaan smaak van Kreta, daarom ga ik voor allebei.

Hou jij van nougat? Wat is jouw favoriet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.