Goudkantoor
Tussen de markten in Groningen vind je het Goudkantoor. Een café restaurant, waar je zowel kunt lunchen als dineren. Ook is er een uitgebreide wijnkaart. Het is inmiddels alweer een tijd terug dat ik er geweest ben, maar toch vertel ik er graag over.


Met Jubinka ben ik een tijd terug wezen lunchen bij het Goudkantoor. Het is er altijd druk en met goed weer zit het terras er vol. Bij dit sfeervolle restaurant krijg je kwalitatief goed eten, voor een leuke prijs.

Geschiedenis

Het Goudkantoor is gebouwd in 1635. Destijds kostte de bouw 9000 gulden. Sinds de oprichting, heeft het pand vele functies gehad. Zo is het een VVV kantoor geweest, maar ook een museum en informatie punt van de gemeente. De huidige naam is door de bevolking van Groningen gekozen. Sinds 1996 heeft het gebouw de functie van café-restaurant.

Eten

We hebben dit keer samen geluncht, maar ik wil zeker nog eens terug om er ‘s avonds te dineren. Wat ik koos is geen verrassing: broodje kroket. Jubinka kan natuurlijk wat minder kiezen, omdat ze vegan is. Zij kwam uiteindelijk uit op de vegan salade. In haar salade zat onder andere bieten humus en hazelnoot.

Het waren heel lekker dikke plakken brood die ik bij mijn kroketten kreeg. Deze kroketten waren goed warm. Wat wel lastig was, maar daar hebben meer restaurants moeite mee, is dat de messen niet heel scherp waren. Dit snijdt toch wat lastiger als je dikker brood en hard beleg hebt.

Personeel

We waren iets te vroeg, maar werden vriendelijk ontvangen. We mochten, omdat het rustig was, een plekje uitzoeken. Daarnaast scheen de zon, dus de meeste mensen zaten op het terras. Het duurde vervolgens wel heel lang voordat er gevraagd werd wat we wilden drinken en voordat we een kaart kregen.

Gelukkig werd het eten wel snel gebracht, waardoor we uiteindelijk een uurtje later weer naar buiten stapten. Het afrekenen ging ook heel makkelijk en snel en we werden vriendelijk begroet.

Sfeer

In het Goudkantoor is nog een ouderwetse inrichting. Dit past erg goed bij de historie van het gebouw. Er hangt een groot schilderij met de Martinikerk erop. Juist door die sfeer en inrichting, vond ik het heel knus en gezellig om hier te eten. Daarnaast heb je direct zicht op de bar. Dit is ook een reden dat ik zeker nog een keer terug gaan. Daarnaast speelt natuurlijk de prijs en kwaliteit mee.

Ik vind het erg leuk om nieuwe plekjes te ontdekken.
Waar let jij op bij een plekje voor lunch of diner?

4 gedachten over “Groningen | Lunchen bij het Goudkantoor”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.