voorstellen

Hallo! Ik ben de nieuwe hamster van Joyce. Sinds afgelopen maandag woon ik bij haar en daarom wil ik me graag even voorstellen. In januari overleed natuurlijk haar lieve vriendinnetje Macho en omdat het wel erg stil werd en ze haar miste, mag ik nu haar gezelschap houden.

Nibbels

Mag ik me even voorstellen?! Ik ben Nibbels. Een zwart wit, vrouwelijk, hamstertje van 10 weekjes oud. Afgelopen maandag ging Joyce ‘even kijken’ in de dierenwinkel waar ze Macho ook gekocht had. Dit is namelijk de enige dierenwinkel die nog Syrische hamsters verkoopt. Een aantal weken terug zaten er nog heel veel vriendjes van mij ook hier, maar die zijn inmiddels allemaal verkocht. Ik was als enige nog over en wachtte heel (on)geduldig op een fijn huisje.

Even extra schattig doen

Eigenlijk wilde ze alleen maar kijken, hoorde ik haar tegen de verkoopster zeggen. Die kans greep ik natuurlijk aan om extra schattig te doen. Ze leek me wel een leuk vrouwtje, waar ik graag zou willen wonen. Daarom ging ik extra veel klauteren en dichtbij de rand zitten, zodat ze mijn enthousiasme zou overnemen. En dat is gelukt! Gelijk was ze al heel zorgzaam en bang dat ik naar beneden zou vallen, dus liet ik me aaien en rustig terug zetten. Nog heel even twijfelde ze, maar toch hoorde ik haar zeggen dat ze mij graag zou willen kopen.

Wachten en vrijheid

Vervolgens werd de lade weer dicht gedaan en zat ik alsnog opgesloten. Ik snapte er niets van! Ze wilde mij toch meenemen naar haar huisje? Ik ging maar weer in mijn burcht zitten, wachten wat er zou gebeuren. Misschien had ze zich bedacht en had ik niet goed genoeg mijn best gedaan? Tot dat… Een paar uur later een grote hand me oppakte en me in een klein doosje stopte. De gaatjes werden afgeplakt… Dat plakband is naar joh, aan je snorharen! Ik werd in nog een grotere doos gestopt en ineens wiebelde ik op en neer. VRIJHEID! Dacht ik nog, maar het was wel erg koud daar buiten. Vlak voor we er waren, althans dat zei ze drie keer onderweg, begon ik toch maar wat te knagen aan het kleine doosje. Wie weet wat er in de wijde wereld kon gebeuren.

Thuis

Maar nog voor ik me vrij had weten te knagen, zat ik in een hokje. Het was er wel lekker warm in huis. Dat moet ik eerlijk toegeven. De bodembedekking voelde wat raar aan mijn pootjes, want ik was andere gewend en al die buizen zijn ook maar gek. Daar kan ik best prima op staan of in slapen, toch? Er in slapen blijkt echter niet zo’n goed idee, want net als ik lekker lig te pitten schrik ik wakker omdat ik naar beneden val. Die verdomde zwaartekracht ook… En ik ben nog wat te snel en bewegelijk om goede foto’s te maken. Ik hoorde haar allemaal gekke namen naar me roepen, zoals ‘Vlek(je)’ of ‘Stip’. Dat vond ik maar niets. Gelukkig schijnt het nu Nibbels geworden te zijn, daar kan ik wel aan wennen, denk ik…

De komende tijd lezen jullie vast meer van mijn avonturen.
Fijn dat jullie vast kennis wilden maken!

Q: Heb jij ook een huisdier? Zo ja, wat voor een?

9 gedachten over “Persoonlijk | Hallo! Mag ik me even voorstellen?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.