Waarom zou je in je eentje proberen positiever in het leven te staan, als het ook samen kan? Jubinka steunt me hierin, want beiden zijn we gevoelig voor de zwarte donderwolken, genaamd depressie.

Daarom kwamen we op het idee om samen een innerlight boekje samen te stellen. Een mooi notitieboekje, waarin we positieve dingen naar en voor elkaar schrijven, maar ook voor onszelf.

Het notitieboek

We zijn allebei erg dol op notitieboekjes. Ik misschien nog wel meer dan Jubinka. Toch waren we het eens over hoe hij eruit zou moeten zien. Licht en misschien iets van sterren. Met die omschrijving is Jubinka naar de HEMA gewandeld en vond daar een mooie variant. Het is een vrij dik boekje, waardoor we wel even vooruit kunnen.

(dit is ongeveer het design)

De eerste pagina’s vullen

Beginnen in een nieuw notitieboek is toch altijd een dingetje. Je wilt het zo mooi en netjes mogelijk doen. Gelukkig is dat aan Jubinka wel toevertrouwd. Zij heeft de eerste pagina’s gevuld. Hierin schreef ze onder andere wat het doel is van dit boekje.

innerlight boekje

Daarna was het aan mij de beurt. Ik vond het spannend, maar had ook heel veel zin om mijn ding te doen. Zo schreef ik bijvoorbeeld 24 dingen op die mij blij maken, maar ook een gedichtje die ik op internet vond. Daarnaast plakte ik er een kaartje bij, werkte met kleur stiften en washitape.

Alles mag ook in ons boekje, zo lang het maar helpend is. Daarom maak ik zelf gebruik van veel kleur, mooie teksten en quotes en vrolijke plaatjes of teksten die ik zelf inspirerend vind.

Rouleren

Elke keer wanneer we met elkaar afspreken, gaat het boekje naar de ander. Zo gaat hij vandaag weer naar Jubinka en over twee weken krijg ik hem weer terug. Op die manier zit er een soort constante stroom in en hebben we ongeveer een even groot aandeel. Wanneer je dit zelf wilt doen kan je natuurlijk ook een andere methode aanhouden.

Positief versus depressie

Al eerder heb ik geschreven over het hebben van een depressie. Dit staat natuurlijk lijnrecht tegenover positiviteit. Echter, door een positieve input toe te voegen aan je leven, kan je wellicht je eigen stemming beïnvloeden.

Soms kan het lastig zijn dit in je eentje voor elkaar te krijgen en heb je hulp nodig van een professional. Maar ook je vrienden of familie kunnen een belangrijke rol spelen in dit proces. Daarom vind ik het zo mooi dat er in onze vriendschap ruimte is voor beide en we elkaar op deze manier proberen te motiveren. Dit staat natuurlijk in het verlengde van de Zelfzorg artikelen.

Door te delen wat jou helpt om je gelukkig of positief te voelen, kan misschien ook een ander helpen. 

Wat zou jij in zo’n boekje als deze zetten?
Wat helpt jou als je je rot voelt?

Eén gedachte over “Happy mind | Een innerlight boekje”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.