DE Ice coffee
Als niet koffie liefhebber is dit wellicht een vreemd artikel. Toch heb ik daar met Ice coffee minder problemen mee. De koffiesmaak verdwijnt dan vaker naar de achtergrond. Dit maakt dat ik het dan wel wil proberen.

Al eerder testte ik ijs koffies, maar nu waren er nieuwe varianten op de markt. Onder andere van DE Ice coffee in de smaken hazelnut & toffee en de Skinny vanilla latte. Tijd voor een nieuwe smaaktest.

DE Ice Coffee Skinny vanilla latte

De Skinny Vanilla latte probeerde ik als eerste. Ik had hem al een tijdje in de koelkast staan, waardoor hij echt lekker koud was. Toch zou ik bij deze variant nog extra ijsblokjes toevoegen een volgende keer. Dat maakt het denk ik nóg lekkerder.

Deze Ice coffee heeft een milde koffiesmaak, maar ik mis de vanille een beetje. In de nasmaak komt dit wel, maar helaas nog steeds weinig, naar voren. Dat vind ik echt een gemiste kans. Bovendien is het lekker romig.

Toch zou ik deze ijskoffie een 7,5 geven. Hij is niet vies, maar toch komt de beloofde smaak niet echt eruit. Een voordeel is dat er weinig vet en geen toegevoegde suiker in zit. Bovendien is deze koffie gemaakt van 100% kwalitatieve Arabica bonen.

DE Ice Coffee Hazelnut & Toffee

Een paar dagen later ging ik de Hazelnut & toffee variant proberen. Hierbij valt de koffiesmaak vrijwel volledig weg. Voor een niet koffie liefhebber natuurlijk fijn haha.

De toffee smaak voert de boventoon, maar de hazelnoot proef je echt bijna niet. Dat vind ik dan wel weer heel jammer. Toch is er een soort goede balans gevonden in de smaakcombinaties. Ook deze koffie is lekker romig.

Over deze variant ben ik veel meer te spreken en deze zou ik dan ook graag nog eens kopen. Ik geef deze smaak een 8. Ook deze is weer van een blend van 100% Arabica bonen gemaakt.

DE Ice coffee

Verkooppunten

Het aantal verkooppunten is niet heel uitgebreid voor dit product. Het wordt alleen verkocht bij de:

  • AH to go

  • Deen

  • Hoogvliet

  • Boon’s Markt

  • Jan Linders

  • MCD

  • Poiesz

  • SPAR

Daarmee moet je soms dus even wat moeite doen om een nieuwe smaak te kunnen testen. Per verpakking van 230 milliliter betaal je €1,80. Overigens is er ook nog een derde smaak: latte chocolate twist. Deze was helaas niet verkrijgbaar bij mijn verkooppunt.

Update 3/7
Chocolate twist

Yes! Ik kan dit artikel aanvullen. Bij de PLUS kwam ik de Chocolate twist tegen in de koeling.Voor maar €1,59. Zo leuk dat ik die nu ook eindelijk kan testen. Ik heb hem niet meer in de koelkast gezet voor ik hem ging testen, omdat er weinig tijd tussen de aankoop en het thuiskomen zat.

Deze variant zou ik juist niet met ijsblokjes drinken. Hij heeft een heel milde koffiesmaak, maar eigenlijk is het vooral chocolade wat je proeft. Dit geldt ook voor de nasmaak. Daarnaast had deze ice coffee de kleur van chocolademelk, waar de rest een heel lichte koffiekleur was.

Dit is écht mijn favoriet en zou ik zeker nog eens kopen. Ik geef deze dan ook een 9!

Wat is jouw favoriete ijskoffie?
Zou je een van deze smaken willen proberen? En zo ja, welke?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.