Pindakaas
Al van kleins af aan ben ik dol op pindakaas en dan het liefst Calvé. Mijn moeder at dit al vaak toen ze zwanger was van mij, dus ik denk dat ik het daar van over heb genomen.

Nu zag ik op Facebook voorbij komen dat de AH twee nieuwe smaken pindakaas ging verkopen. Namelijk één gecombineerd met M&M’s en een met Snickers. Die moest ik natuurlijk testen…

Pindakaas

Pindakaas M&M’s

Ik begon met het proeven van de pindakaas met M&M’s. Mijn eerste indruk als ik de pot open is dat het er smeuïg uitziet. En vrolijk met die gekleurde stukjes M&M’s. Nog iets waar ik dol op ben…

Het smeert door die stukjes wat lastiger op de boterham. Toch slaag ik erin om hem heel te houden. De geur is trouwens typisch een pindakaas lucht.

Tijd voor de eerste hap. Eigenlijk smaakt het droger dan verwacht. Jammer! Na nog een hap probeer ik de M&M smaak terug te vinden, maar dit valt tegen. Heel licht proef je wat chocolade. Maar eigenlijk is het vooral pindakaas met crunchy stukjes, waarvan je toevallig weet en ziet dat het M&M’s zijn. De smaak is ook minder typisch voor Calvé dan je gewend bent.

Pindakaas

Pindakaas Snickers

Het tweede broodje belegde ik met pindakaas Snickers. Je kunt ze maar beter gelijk allebei testen, toch?! 🙂 Bij het openen kwam gelijk de echte Snickers geur tegemoet. Heerlijk! Er zitten hier wat grotere chocolade stukjes in, wederom smeert het hierdoor lastiger. Tijd om te proeven.

Ook deze is wat aan de droge kant. Maar… de smaak komt veel meer naar voren. Lekker! Binnen no time is mijn broodje op. Nog steeds is het niet echt precies gelijk aan Snickers, maar dit komt dichter in de buurt dan de M&M variant. Je herkent zeg maar iets beter wat de bedoeling is. Over deze ben ik dan ook veel enthousiaster.

Conclusie

Ik vond beide pindakaas smaken lekker, maar niet super bijzonder. Je koopt ze voor €2,79 per pot bij de AH. Dit vind ik voor de grote van de pot aan de prijs. Vooral omdat het toch wat teleurstelt. Ik had best hoge verwachtingen, maar of ik het nog eens zou kopen? Ik weet het niet. Misschien dan die met Snickers, want die vond ik toch wel duidelijk lekkerder.

De smaak is wat milder door, ik denk de toevoeging van chocolade. Als je liefhebber bent van pindakaas is het zeker leuk om ze eens te proberen.

Hou jij van pindakaas?
Zou je deze varianten willen proberen?

3 gedachten over “Happy to try | Pindakaas Snickers & pindakaas M&M’s”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.