Er liggen sinds kort weer twee nieuwe smaken van Tony’s Chocolonely in de schappen. Na vele enthousiaste berichten op sociale media werd ik verleid om ze ook in mijn mandje te laten vallen.
Tony’s Chocolonely is een chocolademerk die de strijd tegen slavernij aangaat. Teun van de Keuken, journalist, ging op onderzoek uit en zorgde zo voor de komst van deze (h)eerlijke chocolade repen.
Estafette reep
Buiten de standaard smaken die er te koop zijn van deze chocoladerepen, komen er ook regelmatig estafette repen uit. Dat zijn repen die kortere tijd beschikbaar zijn in de winkel.
Dit keer is het één met witte chocolade, kandijkoek en kers. Alle ingrediënten apart vind ik al heerlijk, dus hoe geweldig moet deze reep wel niet zijn?!
De andere reep is melk chocolade. Daarin is een crunsh verwerkt, samen met pecannoten, stukjes koek en karamel. Ik houd eveneens van pecannoten en karamel. Hoe slecht kan deze reep dan zijn? 🙂
Smaken
De smaken doen me denken aan een zomerse dag. Heerlijk verfrissend door de kers, met een klein beetje bite door de kandijkoek. Deze reep kan je ook niet stiekem naar binnen werken, omdat er een crunch in zit. Helaas voor iedereen die hem niet wil delen. 😉 Daarom heb ik de repen eerst maar verstopt, zodat ik de primeur heb om hem te proeven.
Daarnaast ben ik erg benieuwd wat de karamel doet voor de smaak van de pecannoten. Het kan een top zijn, maar ook een flop. Ik vermoed het eerste, want karamel met een crunch… Sounds delicious.
Ingrediënten
Witte reep:
Suiker, cacaoboter, volle melkpoeder, 5.56% kandijkoek (tarwebloem, suiker, roomboter, kippenei, invertsuiker, kandijsuiker, rijsmiddel (natriumcarbonaat), kaneel, zeezout), 2.11% gevriesdroogde kersen, emulgator (sojalecithine).
Er zit tenminste 28% aan cacaobestanddelen in, geproduceerd in België, met cacaoboter uit Ivoorkust.
Melk reep
suiker, volle melkpoeder, cacaoboter, cacaomassa, 7.94% pecannoot, 2.78% karamel (suiker, glucosestroop), 1.67% koekje (suiker, tarwemeel, plantaardige oliën (zonnebloemolie, koolzaad), lactose, melkeiwit, zout, rijsmiddel (natriumcarbonaat), emulgator (sojalecithine)
Er zit tenminste 32% aan cacaobestanddelen in, geproduceerd in België.
Beide repen kunnen sporen bevatten van ei, noten en pinda’s.
Smaaktest
De Kandijkoek kers reep is een groot succes! De ingrediënten zijn in redelijk grote delen toegevoegd. Daardoor komt bijvoorbeeld de smaak van de kers heel mooi naar voren. Daarvan zit dan ook heel veel verwerkt in de reep. De smaak van kandijkoek mis ik daarentegen een beetje. Kersen vind ik erg goed bij het seizoen passen qua smaak.
Als je goed je best doet en de stukken die in de reep verwerkt zijn goed kauwt, komt de smaak van kandijkoek wel terug. Ook wanneer je nog eens langs je kiezen gaat om restjes te proeven. Deze reep geef ik een 8. Ik hou gewoon van kers én van witte chocolade.
Tony’s melk pecan karamel crunsh
Deze pecan karamel reep bevat heel kleine stukjes in de melkchocolade. Dat is dan ook gelijk de smaak die overheerst: de melkchocola. Als ik heel goed mijn best doe, dan proef ik nog de karamel. De smaak van de pecannoten valt echter in z’n geheel weg. Wat een gemiste kans.
Ja, de pecannoten helpen voor de crunch. Ik moet wel heel erg mijn best doen om de smaak ervan ook daadwerkelijk terug te vinden. Alleen in de nasmaak komt het heel licht naar voren. Ik geef deze reep een 7. Ik hou van melkchocola, maar had veel meer van deze smaakcombinatie verwacht.
Heb jij deze Tony’s Chocolonely repen al geproefd?
Welke was jouw favoriet?
5 Comments
Als ik heel eerlijk ben vind ik Tony’s niet eens zo lekker! Ik ben sowieso geen snoepkont, maar deze chocolade krijg ik gewoon niet weg.
Oh wat grappig, dat heb ik nog nooit gehoord. Maar ieder z’n ding, toch?! 😉
Sommige combis lijken me niet lekker maar als je ze. Proeft smaakt het altijd wel weer gelukkig hier geen verslaving aan deze repen maar als manlief weet dat ze in huis zijn zijn ze zo op haha
Hahaha stiekem verstoppen dus! 😉 Er zijn ook smaken die ik oversla hoor…
[…] al, maar dat mag de pret niet drukken. Ik heb daarom een leuk cadeaupakketje met Happy socks en een Tony chocolonely […]