bakken
Op een druilerige zaterdag besloot ik eens in mijn kastje met bak spullen te duiken. Bakken is al lange tijd een van mijn hobby’s. Dit heb ik van mijn vader en mijn familie van zijn kant. Het is een manier om even uit mijn hoofd te raken.

Bakken kan ook heel frustrerend zijn hoor. Wanneer het niet gaat zoals jij wilt bijvoorbeeld. En toch is het voor mij een heel fijne manier van ontspannen.

Vroeger bakken

Toen ik nog thuis woonde, bakte mijn vader regelmatig iets. Van tulband tot brood en van slagroomtaarten tot appeltaart. Heerlijk vond ik dat, het was echt een verwennerij voor in het weekend.

In het begin was ik er niet mee bezig om te helpen, maar nadat ik een keer ergens anders had geholpen een cake te bakken, was ik om. Het was zo leuk om te doen, dat ik ook mijn vader wilde gaan helpen.

En zo geschiedde het dat ik aangestoken werd met het bak-virus haha. We bedachten wekelijks iets (nieuws) om te maken. Soms naar recepten van mijn oma. Zo gingen we ook vaak naar de molen in Bathmen om meel te halen voor (krenten)brood of voor koekjes. Een lekker fietstochtje en echt even actief bezig om je ingrediënten bij elkaar te krijgen.

Wat bak ik zelf nu zoal?

Uiteindelijk ging ik op mijn 17e uit huis. Ik miste het bakken wel, waardoor ik besloot om zelf ook te gaan bakken. Nieuwe dingen uitproberen en recepten net iets aanpassen. Zo heb ik een keer een brood in hartvorm gebakken, maar ook pepernoten in de sinterklaas tijd. Met een vriend maakte ik een keer de Subway cookies.

Vaak ben ik op zoek naar makkelijke bak mixen. Daarmee bedoel ik: waar je maar een paar ingrediënten voor nodig hebt. Dan kan je denken dat het niets voorstelt, iets is wat iedereen kan maken. Dat is misschien ook wel zo, maar toch ben je even bewust ergens mee bezig.

Dit zijn vaak ook goedkopere bak mixen. Zo neem ik er wel eens een bij de Action mee, maar ook gewoon van Homemade of Dr. Oetker bij de supermarkt. Daarnaast heb ik nog wat mixen staan van De Leukste taartenshop.

Ik ben vooral van de cakes, koekjes en muffins. Niet alleen omdat iedereen dit kan maken, maar ook omdat je er dan wat langer mee kan. Bovendien is het natuurlijk leuk om een stukje/cakeje te delen met iemand die langskomt.

Binnenkort wil ik proberen een laagjes taart te maken. Dan hoef ik geen taart te kopen voor het vieren van mijn verjaardag. Het lijkt me leuk om me hier verder in te ontwikkelen, zodat ik kan afwisselen wat ik bak. Daarom wil ik ook recepten uit Heel Holland Bakt uitproberen.


(on)Gezond

Hoewel het vaak ongezonde dingen zijn die ik maak probeer ik het wel af te wisselen. Ik bak dan ook niet heel vaak, anders zou je me de trap af kunnen rollen. Wat dat betreft heeft bakken een ongezonde invloed.

Toch is er ook een gezonde kant aan bakken. Het helpt mij namelijk om te ontspannen, zelfs wanneer het even niet wil zoals ik in mijn hoofd heb. Mijn vader en Google zijn dan mijn belangrijkste hulplijnen. 😉

Mijn slechte eigenschap is dat ik heel erg in mijn hoofd kan zitten. Teveel zorgen maken om dingen, terwijl dat niet altijd hoeft. Bakken helpt me dan om rust te vinden. Je moet immers een recept volgen, anders wordt het niets.

Hou jij van bakken? Wat maak je dan zoal?
Ik zou het leuk vinden als je je favoriete recept met me deelt!

Eén gedachte over “Happy mind | Energiegevers | Mijn hobby’s uitgelicht: bakken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.