Een paar jaar werd ik ineens getroffen door de muziek van Waylon. Een artiest die alle muziekgenres kan dragen. In november 2014 ging ik voor het eerst naar een concert van hem en gisteravond stond hij wederom in de kleine zaal van de Oosterpoort en ik was er bij! 

Waarom Waylon?
Niet alleen qua uiterlijk mag Waylon er zijn, ook zijn zang en karakter zijn mooi. Het is een heel pure en bijzondere man, die zijn eigen rugzakje heeft. In verschillende programma’s, zoals The voice of Holland en It takes 2, komen zijn passie voor muziek en zijn lieve karakter goed naar voren. Hij wil het beste voor zijn ‘leerlingen’ en helpt ze met alles. Met mezelf heb ik na het concert in 2014 afgesproken elk concert van hem in Groningen te bezoeken. Waylon heeft zijn eigen maniertjes die hem uniek maken. Wat mij betreft is hij een heel mooi en puur mens en dat waardeer ik enorm. 

Eerder naar binnen
Er was al aangegeven dat er een beperkt aantal zitplaatsen zou zijn. Dit was voor mij een reden om van tevoren met de Oosterpoort te bellen, want door mijn Lupus kan ik niet een hele avond staan. Gelukkig werd er goed meegewerkt en mochten Jurjen en ik eerder de zaal in.(Samen met nog wat mensen) Omdat de backstage alleen te bereiken is via de garderobe moesten we daar nog even wachten. Op die manier konden we alvast een glimp van Waylon opvangen en een ‘Ola’ in ontvangst nemen. Zo tof, we zaten op nog geen meter afstand van hem op dat moment. In de zaal kozen we uiteindelijk voor plekken recht voor het podium, maar wel een beetje verhoogd zodat we geen last zouden hebben van de mensen die gingen staan. 

Fashionably late 
Waylon is een man van de tijd. Het concert begon slechts vijf minuten later. Dit heb ik bij andere artiesten wel anders meegemaakt. In de toegift-tijd was hij overigens heel relaxed. De toegiften begonnen om 22:00 uur en duurden tot 22:30 uur. Hierin hadden we ook nog wat te zeggen, want het publiek mocht laten weten welke nummers de band moest spelen.

Interactie met het publiek
Hier werd ook veel aandacht aan besteed. Een meisje kreeg een van zijn kettingen. Jaloers! Een meisje uit het publiek heeft tijdens de toegiften ‘Love drunk’ op het podium mogen zingen samen met Waylon. Echt tof dat hij daar de mogelijkheid voor heeft gegeven. Tijdens diverse nummers werden we als publiek aangemoedigd mee te zingen of klappen. Hij deed ook echt moeite om mensen een goede foto te laten maken. Dit ging voornamelijk op voor de voorste rijen, want zoals je ziet is mijn foto niet van heel goede kwaliteit. 

De muziek
Er was een heel wijde keuze gemaakt in zijn muziek. Zo song hij nummers van de cd Seeds, die dit jaar uitkwam voor zijn muzikale stamboom bij RTL Late Night, maar ook kwamen zijn eerste nummers uit 2009 voorbij zoals Wicked ways. Hij durfde zelfs een ‘uitstapje’ te maken naar zijn tijd bij the Common Linnets. Hiervan song hij drie nummers. Een heel gevarieerde avond dus en zeker niet mals. Het ging er soms hard aan toe. Toch luisterde ik voor het grootste deel van de avond maar met een oordopje in en dat is voor mijn doen echt een uitzondering. Het was een feestje met wat minder ruimte voor kleine nummers. Daarin miste ik ‘Love me‘ wel. 

Ik vond het echt een geweldig concert en ik zou het niet hebben willen missen. Op naar het volgende concert van Waylon. Heb jij Waylon al eens live gezien? Wat vond je ervan? 

9 gedachten over “Hobby’s & vrije tijd | Concert Waylon 2 maart Groningen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.