perfect matras
Een goed matras is voor iedereen belangrijk. Dit beïnvloedt de kwaliteit van je slaap, het functioneren van je lichaam en de mate waarin je uitgerust wakker wordt. Maar wat voor soorten matrassen zijn er en wat is het verschil?

Voor mij is een goed matras misschien nog wel belangrijker dan voor anderen. Door mijn chronische ziekte, Lupus, is het belangrijk dat mijn lichaam goed ondersteund wordt. Daarnaast ben ik wat zwaarder, dit speelt ook mee in de keuze van je matras. Het is belangrijk dat bij de drukpunten, waaronder de heupen en schouders, een goede steun is. Natuurlijk is hierbij de instelling van je lattenbodem ook belangrijk, maar die kan niet alles opvangen.

Wanneer ik in een volgend huisje woon, wil ik ook graag een logeerbed. Hierbij vind ik het belangrijk dat de matrassen van goede kwaliteit zijn. Zo kunnen mijn gasten heerlijk uitgerust wakker worden. Ik ging dus alvast een beetje oriënteren, omdat ik wel actief op zoek ben naar een grotere woning.

Perfectmatras.nl

Op de website van Perfect Matras kon ik een mooi overzicht vinden van de specificaties per matras. Daarnaast viel het me op dat de prijzen op deze website laag zijn voor de matrassenindustrie. Ik ging op zoek naar het antwoord op de vraag hoe dit kan. Het blijkt dus dat zij geen merkmatrassen gebruiken, waardoor ze niet voor de merknaam hoeven te betalen. Daarnaast zijn ze niet in het bezit van showrooms en doen ze niet aan dure TV-reclames. Hierdoor kunnen ze de prijzen laag houden. Super fijn voor jou als klant dus!

Verschillende matrassen

Al op de homepage zie je de vier soorten matrassen inclusief vanaf-prijs en de specificaties. De prijzen voor de kleinste maten lopen uiteen van nog geen €70 tot €180. Dit is dan een 80×200 matras. Per formaat loopt de prijs wat op.

Schuimmatrassen
Deze raden ze aan voor kinderen, jongeren en tieners. Het is een matras dat goed kan ventileren en zich vormt naar je lijf. Er zit een wasbare hoes om, zodat je het goed schoon kan houden. Het matras is 15 cm dik en kan het best gebruikt worden door iemand van 30 tot 90 kg.

Pocketvering matrassen
De tweede optie is een pocketvering matras. Dit is een zogenaamd 7-zonesmatras. Dit past zich aan, aan de druk die je lichaam nodig heeft. Doordat de veren gevoelig zijn, past het zich snel aan je gewichtsverdeling aan. Dit matras is 21 cm hoog en het matras is geschikt voor 40 tot 95 kg.

Latex matrassen
Dit is een vorm die zorgt voor goede steun aan de rug door de combinatie van 7-zones pocketvering en latex. De ene buitenzijde is gemaakt van latex, de andere van Polyeruthaan schuim. Deze laag is 3 cm dik en zorgt voor minder druk bij je heupen, knieën en schouders. Ook dit matras is geschikt voor 40 tot en met 90 kg.

Binnenveringmatrassen
Het binnenvering matras kan goed ventileren, waardoor het nooit té warm wordt in bed en zorgt voor een goede ondersteuning. De veren in dit matras heten Bonell-vering. Deze zijn aan de boven –, en onderkant breder dan in het midden wat zorgt voor een goede drukverdeling. Door een speciaal foam wordt voorkomen dat je in het matras wegzakt.

Wat mij betreft klinkt de pocketveringmatras als een Perfect Matras.
Wat voor een matras heb jij?

Dit artikel kwam tot stand door middel van een samenwerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.