Dracaena gold
Bij Jurjen stonden er al langere tijd uitgebloeide planten in de vensterbank. Niet echt sfeervol! Tijd dus voor vervanging. Een van de bekendste Dracaena soorten is de Yucca.

Ik vind het voor de sfeer in huis belangrijk om kleur en groen toe te voegen in de vorm van planten. Daarnaast is het ook nog eens gezond, in verband met het zuurstofgehalte dat omhoog gaat. Ik mocht shoppen bij Het beste van de kweker.

Dracaena gold

Van Het beste van de kweker mocht ik kiezen uit 3 verschillende soorten van de Dracaena. De kleine variant wordt per 2 verpakt en verstuurd. Ik koos voor de Dracaena Golden coast variant. Die kosten €15,95.

Deze soort heeft een gele rand die de bladeren meer naar voren laten komen. Hier komt ook de naam vandaan. De stam geeft net wat extra uitstraling, waardoor het zelfs bijna op een palmboom lijkt. Ze vallen mooi op in het interieur en de vensterbank.

Naast deze twee Dracaena planten, mocht ik er ook twee bloempotjes uitkiezen. Ik ging voor heel neutrale bloempotten, zodat ze mooi zouden passen in het interieur. Daarnaast steekt het net wat meer af dan witte potjes.

Verzorging

Deze plant kan niet tegen direct en veel zonlicht. Dat is de reden dat ik hem in de vensterbank van de achterkamer heb gezet. Daar is er minder direct licht en komt de zon pas ‘s middags op te staan.

Ook is het belangrijk dat je één keer per week wat water geeft. Echter is het ook niet erg als je het een keer vergeet. Dat is perfect voor mij, want af en toe… Het is dus een erg makkelijke plant. De enige manier waardoor hij echt dood kan gaan is een overvloed aan water.

Wat voor planten heb jij in huis?
Misschien vind je dit artikel ook leuk om te lezen.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Het beste van de kweker.

3 gedachten over “Interieur | De Dracaena voor meer uitstraling & sfeer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.