Jarig zijn
Alweer anderhalve week geleden was ik jarig. Iets waar ik altijd wel enthousiast van word, maar in deze tijden is het een stuk lastiger. Want hoe vier je een verjaardag in tijden van een pandemie? En hoe kun je iets vieren, wanneer je zoveel verdriet ervaart door verlies van dierbaren?

Meerdere mensen op visite laten komen was natuurlijk geen optie. Evenals uit eten, ergens een drankje doen of iets ondernemen. Maar hoe maak je een verjaardag dan toch bijzonder? Het is mogelijk, want ondanks de omstandigheden voelde ik me heel jarig.

Virtueel feestje & feliciteren

Organiseer een online feestje! Met al je vrienden samenkomen is nu niet mogelijk, maar je kan wel een videoparty organiseren. Op die manier kun je met z’n allen proosten op je nieuwe levensjaar. Bovendien hoef je dan niet steeds zelf ervoor te zorgen dat je gasten voorzien zijn van een drankje. 😉 Wat mij een jarig gevoel gaf waren de bloemen van de buurvrouw, de lieve kaartjes van familie en vrienden inclusief cadeautjes, maar ook berichtjes via sociale media.

Visite

Als je dan toch echt niet alleen wilt zijn op je verjaardag, wat ik heel goed kan snappen, kies dan bijvoorbeeld één persoon om langs te komen. Natuurlijk wel even controleren of diegene geen klachten heeft. En het is wellicht een fijn idee dat deze persoon voorzichtig en zorgvuldig omgaat met de maatregelen. Ook op 1,5 meter afstand kun je het heel leuk hebben met z’n tweeën. Dit gaf voor mij juist een heel ontspannen gevoel. Het was relaxed, ik hoefde bijna niets en had echt het gevoel dat mijn visite voor mij kwam. Bovendien heb je dan meer aandacht voor elkaar.

Eten, eten en nog eens eten

Een verjaardag is niet compleet zonder taart. Je kunt een taart van de bakkersafdeling in de supermarkt halen, maar zelf maken is veel leuker. Al helemaal nu we meer tijd hebben, doordat bepaalde ‘moetjes’ wegvallen. Het is tijdverdrijf, je voelt je er (met een beetje geluk) trots op omdat het er leuk uit ziet en lekker smaakt en je kunt hem precies maken zoals je zelf lekker vindt.

En tja, wat moet je anders in deze tijd, haha. ‘S avonds kun je bijvoorbeeld bestellen bij je favoriete restaurant. Veel restaurants leveren nu namelijk ook aan huis of hebben afhaalmenu’s. Op die manier kun je de lokale ondernemers steunen. Vergeet er niet een lekker wijntje bij te regelen en iets om te snacken, voor de borrel. Toch liever zelf koken? Kies dan een recept die je al kent, maar waar je nooit genoeg van krijgt.

Zelfzorg

Ook wanneer je niet veel mensen ziet kan het fijn voelen om echt wat van je outfit te maken. Trek bijvoorbeeld je favoriete outfit aan, toch een beetje make-up op en een soort spa sessie in je eigen badkamer. Gun jezelf van deze dag te genieten, ook van de rust. Zo heb ik heerlijk in de zon gezeten op mijn balkon en ik hoefde niets, want koken deden we samen. Uiteraard kun je ook als je alleen bent zorgen voor lekkere hapjes, een wijntje en andere dingen waar jij heel blij van wordt. Je kunt ook een cadeautje of bloemen voor jezelf kopen en lekker de muziek luisteren of film kijken naar eigen keuze. Je hoeft immers met niemand rekening te houden. En waarom zou je niet je huis versieren?!

Ben jij jarig in deze periode?
Hoe vier jij het?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.