Kerstmis in het Duincafé
Het is misschien een beetje laat, maar dit boek wil ik jullie niet onthouden. Bovendien is het ook nog heel goed te lezen zolang het ‘winter’, maar geen kerst meer is.

Een schrijfster die ik nog niet kende, maar moet je de voorkant van het boek zien. Dat kan je toch niet weerstaan?! Ik in ieder geval niet. ‘Kerstmis in het Duincafé’ is het vervolg op ‘Zomer in het Duincafé’. Toch kan je ze, wat mij betreft, prima los van elkaar lezen.

In het Duincafé, gelegen op een winderige heuvel, wordt het heerlijkste eten geserveerd, zoals versgebakken broden, overvloedige salades en verrukkelijke cupcakes. Voor zowel toeristen als dorpelingen is het rommelige café met uitzicht op het strand een fijne plek vol vrolijkheid, gezelschap en geborgenheid. In het Duincafé is iedereen altijd hartelijk welkom!

Becca Fletcher heeft altijd een hekel gehad aan kerst, maar dit jaar ontkomt ze er niet aan. Haar zus Laura heeft haar namelijk uitgenodigd om de feestdagen met haar gezin in het Duincafé door te brengen. Becca’s verwachtingen? Lauwwarme chocolademelk en een marathon van flauwe kerstfilms. Maar wat Becca niet weet, is dat het Duincafé een heel bijzondere plek is. Een plek waar gebroken harten kunnen helen, nieuwe liefdes ontstaan en waar kerst wonderen echt gebeuren, zelfs bij Becca.”

Kerstmis in het Duincafé

Al in het begin van het verhaal kom je te weten waarom Becca een gigantische hekel aan kerst heeft. Ze is opstandig en het tegenovergestelde van Laura. Er wordt een soort grappige twist aangegeven, maar wanneer ze zich later in het boek meer openstelt, verandert dit.

Een heel verdrietige gebeurtenis in haar jeugd zorgt ervoor dat je haar des te meer het geluk gunt. Laura nodigt Becca uit om kerst in het Duincafé te komen vieren. Tegelijk doet ze een poging om haar te koppelen aan de sexy Ierse surfer, Sam. Maar of die poging slaagt? Je hoopt het alleen maar, omdat Sam alleen maar goed voor haar kan zijn.

Hoge verwachtingen heeft Becca eerst niet van het Duincafé. Wat ze niet weet is hoe bijzonder deze plek is. Een plek waar kerst wonderen gebeuren, gebroken harten weer helen en waar nieuwe liefdes kunnen opbloeien.

Over het boek

Uitgeverij: Boekerij
Auteur: Debbie Johnson
Pagina’s: 224
ISBN: 9789402312935

“Een boek als een kop warme chocolademelk met slagroom – Hartverwarmend en vrolijkmakend”

Kerstmis in het Duincafé

Conclusie

Wat een heerlijke feelgood roman. Alleen al van de binnen- en buitenkant van de kaft werd ik heel blij. Die pup steelt je hart en de binnenkant heeft een echte kerst print. Toch kan je het boek net zo goed in januari of later lezen om weer even dat heerlijke kerstgevoel op te roepen.

Er was niet veel nodig om echt in het verhaal gezogen te worden. Dit gebeurde direct. Naast dat er heel veel mooie onderwerpen voorbij komen, zoals liefde en hoe belangrijk de band met je familie en vrienden is, zat er ook een diepere laag in het verhaal. Een minder vrolijke verhaallijn over heftige gebeurtenissen in de levens van de hoofdpersonen. Gebeurtenissen die hen gevormd hebben tot wie ze nu zijn, gecombineerd met de groei die ze nu als persoon doormaken. De moeilijkere onderwerpen hadden wat mij betreft nog wel wat extra ruimte en aandacht in het boek mogen krijgen. 

Hoe verder ik in het verhaal kwam, hoe meer ik Becca ging zien als vriendin en haar in mijn hart sloot. Becca en Laura, de hoofdpersonen, waren heel sterke en goed uitgewerkt waren. Over hen kwam je zoveel te weten, maar ook over de levens van de andere personages. Ondanks dat ik ‘Zomer in het Duincafé’ (nog) niet heb gelezen, wat ik zeker nog ga doen, was het verhaal goed te volgen. Het verhaal leest heel fijn en wat heeft de schrijfster veel humor. Love it! ♥ Ik hoop oprecht dat er nog een deel komt.

Heb jij Kerstmis in het Duincafé al gelezen of Zomer in het Duincafé? Wat vond jij ervan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.