burn-out veranderde haar hele leven

Mijn leven is onwijs verandert vanaf het moment dat ik kinderen kreeg. Graag vertel ik je hoe mijn leven switchte van “geleefd worden” naar het “creëren van mijn eigen leven”. Kimberley’s burn-out veranderde haar hele leven. 

Het leven overkomt je

Ik wist niet beter dat het leven je overkomt. Met de opvoeding die ik heb meegekregen, de kennis die ik heb opgedaan met school en werkervaring. Alles wat je leert van familie, vrienden en kennissen om me heen. Ik heb me altijd al -anders- gevoelt. Ik deed er alles aan om erbij te horen.

Niet dat ik gepest werd of een buitenbeentje was. Het was meer dat ik niet me volledige zelf kon zijn. Mijn ouders beschreven me als een lastige puber, ik werd niet begrepen in mijn gezin en bij mijn vrienden durfde ik mezelf niet volledig te openen over wat ik dacht en voelde. Nu achteraf weet ik dat ik hoog gevoelig ben, maar daar werd vroeger nog geen kenbaarheid aan gegeven.

Ik ben een enorme strever, altijd al geweest. Met sport, opleiding en werk wil ik altijd het beste uit mezelf halen. Op mijn 29e werd ik moeder. In 4 jaar tijd kreeg ik 2 dochters en 1 zoon. Je kan je voorstellen dat het drukke tijden zijn geweest. Mijn sport kwam op een laag pitje te staan, maar werk kreeg nog mijn volledige aandacht. Zelfs tijdens mijn zwangerschapsverlof heb ik door gewerkt. Ik had namelijk de overtuiging dat het werk niet door ging zonder mij. Ik voelde me verantwoordelijk en belangrijk voor het bedrijf. En dat is zeker goed als je dit voelt, maar als ergens TE voor staat, dan is het nooit goed.

Een burn-out

De drukte thuis, een verhuizing en de financiële druk die ik voelde bij het bedrijf waar ik werkte, zorgde ervoor dat ik in een burn-out terecht kwam. Het werd steeds moeilijker om alle ballen in de lucht te houden. Tot dat ik ZO moe was, dat ik het opgaf. Ik heb enorm gestreden om niet toe te geven aan mijn ziek zijn, ik heb lange tijd in een ontkenningsfase gezeten. Ik had namelijk de overtuiging dat een burn-out mij niet zou overkomen, dat gebeurt alleen bij zwakke mensen. Nu weet ik beter, het overkomt juist bij de sterke mensen, die altijd maar door en door gaan.

Ik weet het nog goed, het was zondagavond en ik kon niet stoppen met huilen. Ik zat op de wc en dacht aan de volgende dag. De ontlading van het niet meer kunnen vechten barstte los, ik kon ECHT niet meer. Ik wilde niks anders dan RUST. Ik wilde niets meer, ik had geen puf, ik wilde alleen nog maar in bed liggen. Na verschillende keren uitval van mijn lichaam te hebben gehad, tientallen migraines, een energiepeil van 0, was nu de koek echt op. De dag erna ben ik naar mijn werk gegaan om één ding mede te delen, ik ben ziek en ik ga nu ECHT aan mezelf denken.

s Morgens douchen was al een activiteit, daar moest ik al van bijkomen. Om 10 uur lag ik al op de bank, omdat ik geen energie meer had. Ik heb me enorm eenzaam gevoeld in deze tijd. Mijn man heeft alle begrip getoond, maar verder heb ik alleen maar mensen verloren in deze tijd. Ik heb mensen echt leren kennen en ik heb van sommige mensen bewust afscheid genomen. Alle emoties zijn in deze maanden voorbij gekomen; haat, boosheid, angst, woede, depressief en nog meer. Ik heb hulp gevraagd, maar weinig hulp gekregen. Ik heb echt ervaren dat ik dit helemaal alleen moest doen. Gelukkig had ik mijn man Erik, die een onwijze sterke steunpillaar voor me is geweest. Het heeft ons nog dichter bij elkaar gebracht.

Hulp zoeken

Ik heb direct hulp gezocht, want ook nu voelde ik de strever in me. Ik wilde zo snel mogelijk verlost zijn van deze burn-out. Door een duidelijke stip op de horizon, -BETER ZIJN-, gaf ik me over. Van een psycholoog, Arboarts en alternatieve behandelingen. Er is echter 1 vrouw geweest die ik de rest van mijn leven dankbaar zal blijven; Katinka Tchernova. Deze lieve vrouw, geboren in Rusland en al lange tijd woonachtig in Berkel Enschot. Ze heeft me de eerste stappen aan de hand meegenomen om (weer) dichter bij mezelf te komen. Precies wat ik nodig had, ik mocht mezelf weer gaan ontdekken. Wie ben ik, wat wil ik en waar sta ik voor? Iets wat ik door de jaren heen, stukje bij stukje ben kwijt geraakt.

Hoe ik ben omgegaan met mijn gevoel vergelijk ik met een opblaasbare strandbal die je onder water duwt. Telkens als ik TE dicht bij mijn gevoel kwam, dan duwde ik de bal weer onder water. Dat ging dan een tijdje goed, tot dat de bal weer boven kwam. Jaren heb ik op deze wijze geleefd. Tot dat het moment dat ik kinderen kreeg. Toen was er geen mogelijkheid om die bal weer onder water te duwen. Ik had nooit geleerd hoe ik om moest gaan met mijn sterke emoties. Dat gevoel mocht er niet zijn.

Voor mezelf beginnen

Ik heb verschillende cursussen gevolgd bij Katinka en andere coaches. Tot dat ik besloot om voor mezelf te starten. Ik voelde me ondertussen onwijs goed. Ik had een enorme levenservaring achter de rug. Mijn missie was mensen weer dicht bij hun gevoel te brengen. Mijn bedrijf heette dan ook Puur-Gevoel. In deze jaren is mijn leven enorm verandert. Ik heb mooie mensen om me heen verzameld. Ik heb ondertussen ook mijn 2e bedrijf gestart.

Op dit moment ben ik lid van het Alignment Mastery programma van Maartje Koper. Maartje heeft met haar online trainingen, haar energie en haar “zijn” ook veel betekent voor mijn next level. Waar ik bij Katinka dichter bij mezelf ben komen te staan, daar heeft Maartje me geholpen om me naar een nog dieper level van mezelf te brengen. Ik ben een ondernemer in hart en nieren, maar ik had een hekel aan geld. Ik kon geld niet bij me houden, was vies van geld, vond mensen met veel geld maar arrogant en zo had ik nog honderden overtuigingen meer op geld. Door Maartje ben ik open komen te staan voor het ontvangen van geld en ben ik van geld gaan houden. En deze transformatie van mezelf wil ik graag doorgeven aan andere (nog) startende ondernemers.

Ontstaan Puur-Gevoel

De naam Puur-Gevoel is ondertussen verandert in mijn eigen naam; Kimberley van Steenbergen Mindsetcoach. Puur-Gevoel dekte de lading niet meer. Waar ik mensen hielp met stress en burn-out verschijnselen, daar help ik nu ook mensen met hun persoonlijke en/of business groei. Er is namelijk altijd een next level voor iedereen. Zowel voor mensen in loondienst als voor ondernemers.

Het strevende in me heb ik op een positieve wijze weten te benutten. Vroeger werkte ik hard om iets te bereiken. Nu volg ik dagelijks in volledige alignment mijn geïnspireerde actie. Ik ben en blijf dicht bij mezelf. Ik gun mezelf telkens weer dat next level. En ik leer andere bewuste mensen ook dichter bij zichzelf te komen EN hierbij te leven in Overvloed, Vrijheid, Succes en Geluk.

Via de website kun je de gratis online training ontvangen “Leef je droomleven”. Via content, audio’s en video’s kun je heerlijke inspiratie opdoen. Voor iedereen die dichtbij zichzelf wil blijven, altijd bezig is met de vraag “wat wil ik?” en wil leven in Overvloed, Vrijheid, Succes en Geluk.

www.kimberleyvansteenbergen.nl

Lees ook: Elke kampt met een burn-out

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.