Koningsdag 2018
Vrijdag was het Koningsdag 2018. Dit jaar mochten we de koning en zijn familie verwelkomen in het mooie Groningen. Aangezien Jurjen ook vrij was, besloten we een kijkje te nemen in het centrum.

Natuurlijk maak je het niet elke dag mee: de koning die naar jouw stad komt. Een bijzondere gelegenheid, waar ik zeker wel een keer gebruik van wilde maken. Ik heb niet heel veel met het koningshuis, maar dit vond ik toch wel heel leuk.

Wachten…

Als je mooie plekjes wilt moet je er wel wat op tijd bij zijn. Rond 09:00 vertrokken we uit huis, nadat we op de live webcam hadden gezien dat het nog mee viel qua drukte. Zelf bedacht ik om een beetje aan het begin van de route te gaan staan, bij de Grote Markt. We konden nog een super mooi plekje, bijna vooraan, krijgen. En dan begint het wachten… Het begon natuurlijk pas om 11:00 en voordat ze op de Grote Markt kwamen, was het rond 11:40 uur. Tijdens het wachten heb ik me niet heel erg verveeld. De tijd vulde ik met het maken van wat foto’s en er gebeurde van alles op het plein voor ons.

Het grote moment daar

Na een hele tijd wachten is daar dan het grote moment. Om ons heen hielden mensen de NPO site in de gaten waar je het live kon volgen. Het scherm die geplaatst was deed het namelijk maar 5 minuten. De koning werd gevolgd door Maxima en zijn dochters. Daarachter liep de rest van de familie. Ze gingen afzonderlijk van elkaar het gesprek aan met slachtoffers van de aardbevingen. Ook was er een koor dit het aardbevingslied zong.

Wij hadden zo’n mooi plekje dat we zowel de koning als zijn dochters goed konden zien. Voor foto’s maken was het helaas lastiger, door mensen die ervoor stonden. Echter vermoed ik dat dit overal vrij lastig was geweest, omdat er ook niet heel veel ruimte voor publiek was. Op de plek waar wij stonden werden spontaan verjaardagsliedjes ingezet. Een heel gezellige sfeer. 

Snel weer voorbij

Ondanks dat je heel lang staat te wachten, is het natuurlijk snel weer voorbij. Rond 12.15 zaten we namelijk al in de HEMA. Hier gingen we even wat drinken, omdat we pijnlijke voeten hadden van het staan. Daarnaast zou ik ook echt niet gelijk de fiets op kunnen stappen.

Het was misschien een kort moment, maar zeker de moeite waard.
Heb jij de koning wel eens ‘live’ gezien? Zo ja, waar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.