Een paar jaar geleden werd het pand nog gevuld door ‘Het Tapasstraatje’, nu is er ruimte gemaakt voor het Koreaanse Konbu Jiro. Even met de trap omhoog en je komt terecht in een prachtig ingericht restaurant. Bovendien is er ook nog een tweede verdieping, waar je heerlijk Koreaans kunt barbecueën.
Samen met mijn vriend besloten we dat het tijd was om de Koreaanse BBQ uit te proberen bij Konbu Jiro. Vooral omdat dit waarschijnlijk heel anders zou zijn dan de gewone Nederlandse variant. Maar, als je zin hebt in iets anders zijn er in dit Koreaanse restaurant genoeg andere gerechten te krijgen. In deze blog neem ik je mee in de ervaring.
Inrichting
De inrichting van Konbu Jiro is heel gezellig en doet industrieel aan. Door gebruik van warme kleuren creëer je veel sfeer, maar daarnaast is er ook veel gebruik gemaakt van kleur.
Op verschillende plekken hangen teksten in neon letters, waarbij gebruik is gemaakt van leuke woordgrappen. Verwijzend naar een Koreaans gerecht en de Soju.
Aan de muur, wanneer je de trap oploopt, hangen foto’s van gasten die al eens langs zijn geweest. Super leuk!.
Eten bij Konbu Jiro
Het restaurant is opgedeeld in twee delen. Op de eerste verdieping, als je bovenkomt, kun je voornamelijk kip gerechten krijgen. Deze matchen goed met het Koreaanse bier. Maar ook kun je hier soep, stoofpotjes en bijvoorbeeld Bibimbap krijgen.
Een verdieping hoger is het BBQ deel gevestigd. Hier vind je allemaal tafels met een ingebouwd BBQ systeem. Deze maken wel wat lawaai, trouwens, maar als je lekker kletst merk je er weinig van. De starters en hoofdgerechten zijn hier hetzelfde als bij de verdieping beneden. Het enige verschil is dat je hier ook kunt barbecueën. Ze hebben 4 verschillende menu’s samengesteld, maar je kunt ook losse gerechten kiezen. Dit kun je combineren met de overige hoofdgerechten, maar ik denk dat dat al snel teveel is.
Wij kozen voor het Say no to prok menu voor 2 personen. Deze kost €28 per persoon. Hiervoor krijg je licht pittige rib-eye, entrecote, zoete kip met knoflook, in room gemarineerde garnalen en groenten (zoete aardappel, champignons en courgette). Daarnaast bestelden we rijst en frietjes.
Bij een menu krijg je standaard: sla, een saus, gefermenteerde radijs en nog een aantal aangemaakte groenten. Erg lekker om je maaltijd compleet te maken. Bijna alles is schoon op gegaan. Dat zegt denk ik genoeg. ♥ Oh ja en je eet hier met stokjes!
Hier vind je de volledige menukaart. Deze bestaat dus uit Koreaans BBQ menu en het Chimaek menu.
Soju en mocktail
Omdat ik nieuwsgierig was, besloot ik een Soju te bestellen. Dit is een alcoholische drank met 13,5% alcohol, in een flesje van 350 milliliter. Wij gingen voor de perziksmaak. Hij was heerlijk zoet, maar… hij kickte ook behoorlijk in. Daarom heb ik het bij maar 1 glaasje gehouden. Mijn vriend dronk wat meer. Maar ook hij merkte dat het behoorlijk aankwam. Ik vond het qua smaak wel oprecht lekker.
Daarna was ik ook wel erg nieuwsgierig naar één van de mocktails op de kaart, een alcoholvrije cocktail. Ik heb nog nooit een cocktail gehad en, na een kleine kater een paar dagen eerder, wilde ik deze avond niet teveel alcohol drinken. Deze smaakt heel fris, bloemig en zoet. Heerlijk met de ijsklontjes erin en het ziet er ook nog eens mooi uit.
Gelukkig hebben ze ook gewone frisdranken, cocktails en zelfs Koreaans bier als je zin hebt in iets anders. 😉
Personeel
Het meeste personeel wat rondloopt is Engels sprekend. Op zich helemaal geen probleem, want we kunnen ons best goed redden in het Engels. Na een tijdjes stond er opeens een Nederlands meisje om ons te bedienen. Dat was even schakelen. Zij vertelde ons dan ook dat ze één van de weinige was.
Iedereen was heel vriendelijk en bereid om dingen uit te leggen. Zeker wanneer je hier voor het eerst komt is dit erg handig. Wij hadden één iemand die bijna de hele avond ons bediende. Zij gaf ook tips voor bijvoorbeeld de Soju keuze.
Algemene informatie
Adres: Oosterstraat 11a
Prijs: €€€
Openingstijden: dagelijks van 17:00 tot 22:00
Taal: voornamelijk Engels
Ga je liever voor streetfood? Dan kun je aan de overkant van de straat terecht, Oosterstraat 10. Deze locatie is open van 12:00 tot 21:00 uur. Hier vind je de streetfood menukaart.
Reserveringen kun je zowel online als telefonisch plaatsen. Wees er dus wel even op bedacht dat dit dus waarschijnlijk ik het Engels zal moeten. Het telefoonnummer hiervoor is 0503215688.
Conclusie
Zowel qua eten als drinken hebben we niets te klagen gehad. Het was onwijs lekker. Zelf zou ik de frietjes de volgende keer zonder Parmezaan bestellen, omdat ik sowieso al niet van kaas hou. Nu hebben we het er, zo goed en kwaad als het ging, vanaf proberen te halen.
De inrichting is erg gezellig en de afzuiging is gelukkig goed geregeld. Omdat je met z’n allen zit te barbecueën komen er natuurlijk nogal wat geuren en dampen vrij.
Het personeel was echt heel vriendelijk, kwam regelmatig checken of alles naar wens was en legde heel goed uit wanneer je vragen had.
Qua prijs is het niet perse heel duur, maar wel aan de hoge kant met wat ik normaal gesproken uitgeef. Voor deze avond waren we bijna €90 kwijt, als ik niet een cadeaubon van €50 had gehad. Het lijkt me nog wel eens leuk om bij de Streetfood vestiging te eten. Maar ik vind Konbu Jiro zeker een aanrader.
Hou jij van de Koreaanse keuken?
Wat is jouw favoriete gerecht?
2 Comments
Ik heb nog nooit Koreaans gegeten. Nu is dit restaurant voor ons een beetje te ver weg, maar mocht ik eens in de buurt zijn dan is dit wel leuk om te proberen!
Dit was inderdaad ook mijn eerste keer Koreaans. Het was echt onwijs lekker. Ik zou het zeker aanraden voor als je in de buurt bent! 😉