fotoalbum
We zijn natuurlijk alweer een paar maanden terug van Kreta, toch denk ik er nog vaak aan. Gelukkig kreeg ik de mogelijkheid om een digitaal fotoalbum te laten drukken. Daardoor was ik weer even helemaal terug in het moment.

Op fotoalbum.nl mocht ik een 30×30 fotoalbum maken. Het blijft toch altijd een uitdaging om de mooiste foto’s uit te kiezen. Bovendien wil je een redelijk compleet beeld van je vakantie in je album weergeven.

Keuzes maken

Wanneer ik op vakantie ben maak ik altijd veel foto’s. Dat was nu niet anders… In twee weken tijd heb ik ruim 500 foto’s gemaakt. Die passen natuurlijk nooit op 24 bladzijdes en dus moest ik keuzes maken.

Welke momenten wil ik weergeven? Wat zijn de mooiste foto’s? Het duurde even en het was zoeken naar een juiste volgorde. Doordat het al wat langer geleden was, moest ik goed nadenken wat we op welke dag hebben gedaan. Helemaal chronologisch is het fotoboek niet geworden, maar ik ben wel heel tevreden en blij met het resultaat.

De website

Wanneer je op de site van fotoalbum.nl terecht komt, kun je kiezen welk product je wilt maken. Je kan namelijk niet alleen fotoboeken maken, maar ook wanddecoratie, kalenders en agenda’s. De stappen wijzen zich daarna eigenlijk vanzelf.

Je kiest het soort album, het formaat en dan kan je beginnen. Je komt in de editor terecht waarin je de pagina indelingen kan regelen. Eveneens kan je nu foto’s, achtergronden en tekst toe gaan voegen. Wat ik zelf lastig vond om in te schatten was hoe het er in het echt uit kwam te zien. Als je album af is klik je op bestellen, waarna je kunt betalen. Nu kan het wachten beginnen!

Het resultaat

Een kleine greep uit het album:

Mijn ervaring

Ik heb een aantal keer moeite gehad met de website. Voornamelijk om de foto’s even groot te krijgen wanneer ik zelf een indeling maakte. Hierdoor zijn ze ook niet allemaal even goed uitgelijnd.

Mijn album is wel heel mooi geworden en ik ben erg tevreden over de kwaliteit. Het is scherp gedrukt en je krijgt ook te zien wanneer een foto niet genoeg kwaliteit hebben. Je kunt dan zelf overwegen ze er wel of niet in te plaatsen. Ik heb een mooie, tastbare herinnering van deze geweldige vakantie.

Maak jij fotoalbums van vakanties?
Wat vind jij daarbij belangrijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.