10 lekkerste mocktails
Het is prachtig weer, de terrassen lopen vol en de alcohol vloeit rijkelijk. Niet voor mij, want met medicatie is dat geen goede combinatie. Toch vind ik cocktails er altijd heel zomers uitzien. Daarom ging ik op zoek naar de lekkerste mocktails.

Mocktails zijn alcoholvrije cocktails. Hiervan zijn er heel veel verschillende soorten. Ik plaatste een oproep op Facebook om de lekkerste op een rij te kunnen zetten. Het ziet er altijd super gezellig uit en vanaf nu kan ik lekker mee doen.

Fruit

Een van de meest gebruikte ingrediënten is fruit, voornamelijk citroen en aardbei. Mathiske schreef over Exota en Monin siroop. Hiermee deelt ze twee recepten, ook met een tip om er toch een echte cocktail van te maken. En er komt natuurlijk fruit aan te pas.

Mojito

De Mojito is natuurlijk een heel bekende cocktail. Ook hiervan kan je een virgin variant maken. Zo deelde Joyce een recept hiervoor, waarbij 7-up en muntblaadjes gebruikt worden. Op die manier krijg je toch het frisse effect.

Op Femclub vind je ook een Mojito recept met Fïnley. Dit is een licht bruisend water en daarmee dus perfect voor de mocktail. Het is een kant en klare basis voor de perfecte cocktail. Het voordeel is dus dat je ze ook zo uit het blikje kan drinken. Echter, door er wat vers fruit aan toe te voegen maak je het net wat meer af.

Echt zomers

Natuurlijk kan je ook gaan voor ingrediënten die je vaak aan de zomer linkt: ananas en kokos. Renske heeft hier een heerlijk recept voor. Deze heb ik zelf al uitgeprobeerd en ik ben fan! Kijk ook even goed naar die prachtige foto’s die ze heeft gemaakt.

Iets Spannender

Het kan natuurlijk zijn dat je je alcoholvrije drankje toch een beetje spannend wilt maken. Bijvoorbeeld de Margarita. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een groene peper. Kylie laat je zien hoe je dat doet. En geef nou toe, dat ziet er toch prachtig én lekker uit?!

Heb je hierdoor nog niet genoeg inspiratie, kijk dan nog eens hier.
Daar staan er een hoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.